NOGOMET

Prve odgovore o novoj ekipi će dati meč s Posušjem u subotu

GOŠK 5. srpnja ide na pripreme na Kupres

Čak deveti novi član je stigao u redove gabelskog GOŠK-a u samo desetak dana, a tu i dalje nije kraj sklapanju tima koji će predstavljati klub u povratničkoj sezoni u Premijer ligu.

Kad je u pitanju sastav trenutno malo toga mogu reći i u stručnom stožeru GOŠK-a jer je tek pred njima ogroman posao uigravanja ekipe. Zato će biti zanimljivo pogledati prvu test utakmicu Gabeljana protiv Posušja predstojeće subote, a koja će sigurno dati određene početne odgovore kako trenerima i vodstvu kluba, tako i simpatizerima.

U međuvremenu je kao posljednji pristigli igrač u Gabeli najavljen mladi Nermin Mujkić (19 godina), lijevi bočni koji stiže iz juniora Istre.

Nermin Mujkić

Ostalih osam igrača koji su stigli u Gabelu su napadač Filip Mihaljević koji je posljednji angažman imao u Irskoj, ali je nastupao i u Prvoj HNL te bh. Premijer ligi, zatim krilni napadač Staniša Mandić, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije s kojom je 2015. godine osvojio titulu svjetskog prvaka, te bivši crnogorski reprezentativac, čiji je posljednji klub East Riffa iz Bahreina. Nakon njih stigli su zadnji vezni Faruk Gogić iz banovićke Budućnosti, Arijan Ačkar (Jadran, Druga HNL), Gabrijel Čoko, nekadašnji U-21 reprezentativac BiH koji je posljednju sezonu nastupao za zagrebačku Dubravu te hrvatski veznjak Dino Skorup koji je prethodnu sezonu bio član Šibenika, člana Prve HNL. Desni bočni, Filip Pobi, je devetnaestogodišnjak koji dolazi iz Hrvatskog Dragovoljca, a Jure Obšivač iskusni 33-godišnji stoper koji dolazi iz Croatije Zmijavci i predstavlja sigurno jednu od značajnijih prinova u GOŠK-ovom novom sastavu.

GOŠK već 5. srpnja ide na pripreme na Kupres gdje će odigrati nekoliko test utakmica u nastojanju da što spremniji dočekaju start prvenstva u Premijer ligi 30. srpnja. Er.B.