NOGOMET

Reprezentacija: Ahmedhodžić u fokusu

A reprezentativci Bosne i Hercegovine jučer su u Butmiru odradili trening koji je privukao veliki broj ljubitelja nogometa, ali sve ipak – nije u najboljem redu. 

– Zatečeni smo situacijom oko Ahmedhodžića. Netko drugi će dati prave informacije dokle je situacija stigla, izjavio je na jučerašnjem obraćanju medijima trener golmana Siniša Mrkobrada i tako se dotaknuo pričice koja sigurno ne pomaže Zmajevima.

Naime, defanzivac Sheffield Uniteda Anel Ahmedhdžić iznenada je, čini se i bez pravog razloga, otkazao svoj dolazak na okupljanje – od ranije pogođeno problemima s ozljedom Leona Barišića (Basel), ali i opterećujućim nizom od tri vezana poraza u kvalifikacijama za Euro 2024.  Uslijedila je suspenzija od strane Saveza, a Kodro je naknadno pozvao Eldara Čivića…

Pa ipak, usprkos očitim problemima, Mrkdobrada je istaknuo jedan ohrabrujući detalj.

– Prije samog okupljanja znali smo što želimo. Meho je čovjek koji zna što hoće i što želi, naglasio je Kodrin pomoćnik, prizivajući tako sreću pred Lihtenštajn i Island, predstojeće, ovomjesečne utakmice.

Sreću priziva i ofenzivac Zrinjskog Nemanja Bilbija… – Nije prvi put da surađujem sa izbornikom bio mi je trener u Sarajevu. Znamo što nam je raditi i to je za igrače najvažnije. Moramo raditi na samopouzdanju, želimo šest bodova, ali idemo lagano. U petak je važna utakmica za samopouzdanje, rekao je topnik Plemića pa podsjetio i na sve što je njegov klub učinio ovog ljeta.

– Zadovoljan sam formom, s klubom sam izborio povijesni rezultat za Bosnu i Hercegovinu, poručio je. S. N.

VEZANO

BiH deklasirala Bugarsku

urednik

Reprezentacija: Besmislena provjera ‘riješena’, slijedi novo buđenje

urednik

Reprezentacija: Za svaki slučaj, trideset i jedno ime u kadru

urednik