NOGOMET

Reprezentacija: Hadžibegić pozvao Bilbiju, odlučio se za što manje promjena

Izbornik Faruk Hadžibegić danas je izišao pred novinare i progovorio o svom prvom popisu kojeg je objavio uoči skorašnjeg starta kvalifikacija za Euro 2024.

– Volio bi da je bilo prijateljskih utakmica pa da probamo nešto, rekao je Hadžibegić koji će krenuti domaćom utakmicom protiv Islanda, 23. ovog mjeseca, poslije koje će 26. ožujka Zmajevi gostovati kod Slovaka.

– Odlučio sam se napraviti što manje promjena. Hrabro sam se prihvatio ovoga, ja želim prvo mjesto i hoću da instaliram takav mentalitet. Želja mi je da pobijedimo u startu, jer dalje bi lakše bilo. Važnost utakmice protiv Islanda je velika, rekao je Hadžibegić koji je iz Premijer lige pozvao Nemanju Bilbiju pa prebacio fokus na prvog rivala u 2023.

– Moramo shvatiti protivnika ozbiljno, a nisam tip koji će posumnjati ili se radovati nakon jednog poraza. Prvu utakmicu su igrali 4-4-2. Drugu su uigravali 4-1-4-1. Pametno je bilo što sam otišao da ih vidim i skautiram, dodao je Hadžibegić.

Popis za Island i Slovačku

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj i Kenan Pirić

Obrana: Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Sead Kolašinac, Adnan Kovačević, Siniša Saničanin, Dennis Hadžikadunić, Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević

Vezni: Amir Hadžiahmetović, Benjamin Tahirović, Rade Krunić, Sanjin Prcić, Gojko Cimirot, Amer Gojak, Haris Duljević, Jasmin Mešanović, Miroslav Stevanović

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Kenan Kodro, Smail Prevljak i Nemanja Bilbija

J. S.

VEZANO

NENAD BJELICA: Godi interes iz BiH, ali od preuzimanja Zmajeva nema ništa

urednik

Hrvatska: Menalo po desti put

urednik

Championship: Begović u timu mjeseca prosinca

urednik