NOGOMET

Reprezentacija: Repriza s Fincima čeka se u dobrom raspoloženju

‘Imali smo kontrolu igre većim dijelom meča i imali više šansi. Nažalost, nismo dali još neki gol i na kraju smo podijelili bodove.’ Bio je to sukus Ivajla Peteva u prikazanom u Podgorici, gdje je BiH ispustila pobjedu i odigrala (1:1).

Solidna prezentacija okrunjena je golom agilnog Dinamovca Luke Menala, ali pritisak koji su Crnogorci napravili do kraja utakmice ipak je Zmajeve spriječio u nastojanju da svežu dvije pobjede.

– U Finskoj smo imali sreće, ovog puta nismo. Napravili smo grešku kod gola. Imali smo nesreću da se lopta odbije i promijeni smjer iako šut nije bio jak. Međutim, takve stvari se događaju. Idemo dalje, napravit ćemo neke promjene i pokušati pobijediti Finsku, dodao je Petev koji je nekako u ovoj kampanji Lige nacija uspio probuditi Zmajeve koji su remizirali u Helsinkiju (1:1), u Zenici porazili Rumunje (1:0) i odigrali 1:1 u Podgorici.

Za kraj ovog zgusnutog ritma, sutra ih, opet na Bilinom polju, čeka novi duel s Fincima koji im – ne leže. Jer u tri zadnja obračuna od ožujka prošle godine na ovamo (zajedno su igrali i kvalifikacije za Katar), dva puta su remizirali, a jednom su poraženi.

No, sada su Petev i društvo konačno uhvatili kakav-takav ritam, Finska je u zadnjem meču poražena (0:1 od Rumunja), u igri je i to prvo mjesto u skupini, a koje u konačnici može donijeti doigravanje za idući Euro. S. N.

Standings provided by SofaScore LiveScore

VEZANO

Sjeverni Irci ne dolaze u Zenicu, nego na Grbavicu

urednik

Samir Zeljković: Od teške ozljede do poziva u reprezentaciju

urednik

Reprezentacija: Novi izbornik nakon kvalifikacijskog ždrijeba za SP 2022.

urednik