NOGOMET

Sablić uoči Veleža: Radimo u tišini, napredujemo

Uoči zadnje utakmice godine, domaće protiv Veleža, s Koševa stižu dosta umirujući tonovi.

Trener Goran Sablić istaknuo je bolju atmosferu nego je bila ne tako davno, prije promjene u vlasničkim i upravljačkim struktirama.

– Očekuje nas utakmica s Veležom, posljednja u ovom dijelu prvenstva. Dobro smo trenirali u uslovima koje imamo. Nešto povrijeđenih i viroznih imamo, ali momčad će biti spremna za sutrašnju utakmicu. Kao što i sami znate dolazi nam momčad koja ima dosta kvalitete u svojim redovima i ekipa koja je u prvenstvu, a pogotovo Evropi ostavila utisak. Naša, kao i njihova forma je u uzlaznoj putanji. Bez obzira na uslove vjerujem da će sutrašnja utakmica biti kvalitetna i onako… teška, rekao je.

– Volio bih zadržati fokus na sutrašnjoj utakmici. Ovaj period od pet-šest mjeseci je bio dosta turbulentan. Bilo je dosta promjena u smislu forme, dolazaka, odlazaka u različitim vremenskim intervalima. Ne bih da se vraćam na to. Došla je neka nova energija dolaskom novih ljudi. Radi se onako u tišini i ljudi se postavljaju u nekakav sistem da se jačamo na svim razinama. Pratimo igrače s profilom koji nam nedostaje. Ja se nadam da ćemo se uspjeti pojačati na određenim pozicijama.

Standings provided by SofaScore LiveScoreVEZANO

Dudić: Tek kada krenu pravi treninzi, vidjet ćemo gdje smo

urednik

FK Velež: ‘Grci nisu vanzemaljci, Radovac želi igrati, ali…’

urednik

Velež: Ovo je vrlo, vrlo važan tjedan

urednik