NOGOMET

Sarajevo i Željezničar se izjasnili za nastavak Premijer lige

Iz Fudbalskog kluba Sarajevo, aktualnog prvaka i vodećeg tima na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine, danas su priopćili da su za nastavak natjecateljske sezone u sugeriranim terminima od strane Nogometnog saveza BiH, javlja Anadolu Agency (AA).

Na sastanku održanom jučer, 14. svibnja N/FS BiH dostavljen je ispunjeni upitnik s potvrdnim odgovorom na pitanje “Da li ste za nastavak takmičarske sezone 2019/20?”.

FK Sarajevo je suglasan s nastavkom prvenstva isključivo prema postojećem formatu natjecanja, s početkom najdalje do 6./7. lipnja 2020. godine. Prvenstvo bi se na taj način okončalo najkasnije do 20. srpnja te bi ekipe imale dovoljno vremena za odmor i pripremu za početak europske sezone.

“U cilju maksimalne zaštite igrača, stručnog stožera i drugih sudionika, od strane medicinskog tima, u dokumentu je sugeriran i niz tačaka koje je neophodno ispuniti, a koje se slažu s prethodno dostavljenim instrukcijama od strane N/FS BiH. U slučaju da se ne ispune potrebni uslovi za nastavak prvenstva, Nogometni savez Bosne i Hercegovine je institucija koja će donijeti konačnu odluku. Imajući u vidu da je kompletirano 2/3 prvenstva (sve ekipe igrale međusobno 2 puta), zvanični stav Kluba je da trenutno stanje na tabeli treba biti verificirano kao konačno te da prvoplasirana ekipa treba biti proglašena prvakom, pripćeno je iz tima s Koševa.

Također, FK Željezničar je obavijestio svoje članove, navijače, sponzore i prijatelje da je Klub dostavio Nogometnom savezu BiH zvanični stav o nastavku prvenstva, odgovore na postavljeni Upitnik, te detaljan plan organizacije utakmica i trenažnog procesa.

Iz tog kluba navode da svakodnevno prateći sredstva javnog informiranja mogu reći da je epidemiološka situacija u BiH zadovoljavajuća, što potvrđuju i odluke nadležnih organa kojima su skoro sve djelatnosti vraćene u rad, te da je vrijeme i za sport.

Stav FK Željezničar o nastavku svih nogometnih natjecanja u BiH je jasan – najtrofejniji bh. klub želi nastavak odigravanja Premijer lige BiH i Kupa BiH, te da se tako na zelenom terenu dobiju odluke o prvaku, osvajaču Kupa, ekipama koje će predstavljati BiH na europskoj sceni, te o mjestima koja vode u niže rangove, navodi se u priopćenju, objavio je Life.ba.

VEZANO

UŽAS Prijetili da će mu ubiti sina, po 10.000 KM došli s oružjem i fantomkama, sudjelovali i maloljetnici

urednik

Dino Ćorić: U najboljim sam godinama za transfer… ali prije toga, idemo dobiti Zrinjski!

urednik

Velež: Najviše pokazali protiv najjačih

urednik