DNEVNI NOGOMET

Savez je već zabrljao sporošću, sada će neke razljutiti i načinom na koji će završiti sezonu

Piše: Slaven Nikšić

I dok se u regiji nogometna sezona restartala, kod nas nije obznanjena nikakva odluka po pitanju naprasito prekinute sezone – ali trebala bi danas. I trebala bi po svim pravilima logike da to bude odluka o konačnom prekidu, kraju.  
– Jesu li postignuti svi uvjeti da se ova lakrdija od pokušaja da se sezona nastavi konačno prekine?
Tako bi trebalo glasiti uvodno pitanje na današnjoj sjednici Izvršnog odbora NS BiH – ako se održi, a više ni u to nitko nije siguran. Odgovor bi glasio da jeste, a onda bi svečano bio spušten zastor na sezonu koja je potrajala 22 od 33 kola. Tužno, ali istinito. Sezona će završiti danas, a Savez će za to okriviti vlasti u RS-u, odnosno odluku tamošnjih nadležnih organa da ne popuste sa svojom odlukom o zabrani bavljenja profesionalnim sportom do 1. srpnja. Tehnički, nastaviti sezonu i u drugoj polovini šestog mjeseca, ne bi bilo moguće (otkrio je to i Savez), a to će reći da su ‘Srbi krivi što nećemo gledati preostalih jedanaest kola Lige’? Za mnoge je tako, Savez će to tako prezentirati, samo zapakovano, a koliko god blokada profesionalnog sporta u RS-u bila nepremostiva tehnikalija od prepreke, jer sezona se ne bi završila na vrijeme da iduća počne u normalnom terminu, jasno je da je bilo još niz prepreka koje ne bi bilo moguće preskočiti? Jer zašto se ovoliko odugovlačilo s odlukom, bilo kakvom? Zašto smo samo mi čekali kad su svi ostali oko nas davno donijeli relevantne nogometne odluke i skrojili planove za nastavak i onda samo sačekali nadležne državne organe da daju zeleno svjetlo?
Ostat će mrlja i to velika, a postat će još većom kad saznamo kako će se sezona završiti – hoće li biti poništena, ili će po trenutnom stanju na tabeli biti proglašeni laureati/putnici u niži rang? Kako god bude, neki će biti nezadovoljni – Sarajevo poništenjem sezone jer ne bi dobilo titulu, a Čelik i Zvijezda suprotnim ishodom, jer bi u tom slučaju ispali. A mora se priznati da bi ovaj drugi ishod, proglašenje prvaka i onih koji ispadaju, bio nepošten – jer Sarajevo bi jedanaest (otpisanih) kola prije kraja postalo prvakom s tri boda ispred Željezničara, a Čelik ispao s dva boda zaostatka za sigurnom zonom. A nema sumnje ni to da će skoro svi sudionici Kupa (GOŠK i Široki) biti nezadovoljni činjenicom što se neće naći u prilici boriti za trofej, odnosno za Europu…
Kako god bude, na Savez je delikatna odluka, nećemo reći i brza – jer brzina im u NS BiH nije vrlina.

VEZANO

Zrinjski: Sve u znaku brojke 11

urednik

Dudić: Momci se očito nisu zapustili

urednik

PL: Dok se ne priključi Zrinjski, i dalje se neće znati tko pije, a tko plaća

urednik