NOGOMET

Slišković: Bez obzira što bi zaključenjem ljestvice bili prvaci, radije bih da se odigra proljetni dio

PIŠE: Er.B.

Nogometaši Posušja su u tekuću sezonu Druge lige FBiH Jug odlučno ušli osvojiti prvo mjesto i plasirati se konačno u Prvu ligu FBiH, nadomak koje su bili nekoliko prethodnh sezona.

Jesen su zaključili na vrhu ljestvice, a onda se i dodatno pojačali za proljetni dio prvenstva sa nova tri člana. Prošli su i pripreme te, kao i ostali drugoligaši trebali 14./15. ožujka nastaviti natjecanje, ali upravo tad je došlo do obustave svega. Dok se raspreda o tome hoće li u natjecanje krenuti elitni rang, iz nižih liga je ipak jako malo informacija. A jednako tako je i među njima samima.

 – Nitko ništa ne zna, nemamo nikakvih informacija. Pratim sve što se događa oko Premijer lige. Računamo da će se poslije nje pozabaviti i nižim ligama, međutim puno je različitih razmišljanja o svemu tome, vidimo da su i u Prvoj ligi neki klubovi za nastavak, drugi ne, govori trener Posušja Leo Slišković.

Ističe da njegovi igrači rade individualno koliko je to moguće, te se nadaju pozitivnom ishodu.

 – Ne znam što misle u drugim klubovima, ali mi bi volili da se odigra ako je ikako moguće. Ako završi ovako kako jeste, onda će ispasti da ćemo skoro godinu dana biti bez natjecateljske utakmice. Zadnja je odigrana u studenom prošle godine, podsjeća Slišković.

U Drugoj ligi FBiH Jug je ostalo 13 utakmica za odigrati jer je Branitelj odustao od natjecanja prije početka proljetnog dijela prvenstva. Tako su i njihovi rezultati iz jesenskog dijela izbrisani pa je sklopljena nova ljestvica.

 – Bez obzira što bi sa zaključenjem ove ljestvice bili prvaci, radije bih da se igra proljetni dio. Ipak je drukčije da se razbije ova monotonija i da se vrati optimizam ljudima, govori Slišković.

Ipak jasno je kako je stanje u ovim klubovima svakako financijski neizvjesno.

 – Većina klubova svakako jedva spaja kraj sa krajem, a sad je još teže. Bojim se da će nas svi ti problemi sa ekonomskim posljedicama tek dočekati, rekao je Leo Slišković.

Nagrada za najbolju momčad u 2019.

Seniorski tim Posušja je ove godine od Sportskog saveza Općine Posušje dobio nagradu kao najbolja momčad za 2019. godinu. Oni su u kalendarskoj 2019. godini ostvarili 22 pobjede, 4 poraza i jedan remi uz gol razliku 82:27. Klub je tako treću godinu zaredom uzeo ovu titulu. Posušaci u 2020. slave 70 godina postojanja i to su htjeli obilježiti plasmanom u viši rang natjecanja.

VEZANO

Danas Dan žalosti u Federaciji BiH

urednik

Josipa Rimac ‘pala’ zbog mita od posuškog Lagera, uzela 45.000 eura

urednik

U Posušju ‘papirnate’ sjednice odlaze u povijest

urednik