NOGOMET

Sport Mozzart prognoza: Domaćin odlučan nastaviti niz, gost zapušiti usta kritičarima

Ligu nacija Zlatko Dalić bi, kako je izjavio, najradije ukinuo, no mora ju igrati i pri tom pokušati da to izgleda dobro.

A to nakon bi nakon remija s Francuzima (1:1) moglo biti lakše nego da su Vatreni večerašnje gostovanje kod maksimalne Danske dočekali s onih 0:3 protiv Austrije, rezultatom koji sigurno nije pomogao atmosferi. Danci s druge strane žele nastaviti pozitivan niz, ugurati Hrvate među dosadašnje žrtve u Ligi nacija, Francuze i Austrijance. Recept je to za potencijalno jaku provjeru i za jedne i za druge i naravno – prilika da preko Mozzartovih kvota zaradite.

Statistički

Nemaju Danci i Hrvati neku previše bogatu povijest međusobnih duela, ali gotovo uvijek kada bi igrali – bilo bi to tijesno. Točnije, tijesno je bilo u četiri od šest utakmica, a u preostale su dvije originalni Vatreni ’96. slavili 3:0 (onaj Šukerov lob), a Skandinavci im iduće godine uzvratili. U svakoj od ostalih utakmica viđeno je maksimalno po tri gola, a kako ćemo se voditi onom da ‘vuk dlaku mijenja…’, da je stil i jednih i drugih ostao manje-više jednak, ni ovog puta ne vidimo da će se dogoditi duel s puno golova. Reći ćemo da će zbroj golova biti 1 ili 2. Kvota? 1.95.

Logički

I jedni i drugi su u nekom solidnom momentu, no Danci su nakon tri vezane pobjede (niz je počet protiv Srbije) u boljem. Stoga tipujemo na još jednu efektnu partiju skandinavskog tima koji je u prethodne tri utakmice zabio sedam, a primio samo dva gola. Uz to, sigurno će ih motivirati i činjenica da bi s trećom pobjedom postavili dobre temelje za osvajanje skupine 1 u A Ligi nacija, a imati taj uspjeh u svom CV-u, koliko god Liga nacija još ne imala željenu težinu, sigurno ne bi naškodilo. Uz to, bila bi to i osveta za poraz na penale u osmini finala SP-a 2018. Dakle, čisti kec i kvota 2.00.

Hazarderski

 Hrvatska dosad u Ligi nacija nije briljirala. Protiv Austrije posebno. Ali treba uzeti u obzir nešto šareniji sastav, ne punu minutažu Luke Modrića, dosta toga. Stoga bi ovog mogla biti prilika Daliću da kritičarima zapuši usta – da kontra jakog rivala odigra jako i da pri tomu njegov tim bude raspucan, uvjerljiv. Nekako je i za očekivati da će vatreni strijelci nakon (samo) četiri gola u ovogodišnje četiri utakmice jednom proraditi, a mi kažemo da bi se to moglo dogoditi – na stadionu Parken. I zato ćemo reći da će Hrvatska postići najmanje dva pogotka, uz što stoji kvota 3.70.

*Kvote su podložne promjenama, pratite ih na Mozzart.ba

VEZANO

Sport Mozzart prognoza: Pijetlovi bi to trebali riješiti… rutinski

urednik

Sport Mozzart prognoza: Domaćin nije uvjerljiv, a gost nije za baciti

urednik

Sport Mozzart prognoza: Kiša golova!

urednik