NOGOMET

Sport Mozzart prognoza: Građani možda u lošijoj formi, ali…

Tuzla City – Sarajevo. Duel prošlosezonskih stanovnika gornjeg doma tabele, statusa kojeg su i jedni i drugi zadržali i u prvom krugu ovosezonske kampanje.

Na početku drugog kruga i jedni i drugi željni su pobjedničkog starta, posebno jer ni forma Tuzlaka, ali ni Sarajlija, nije na optimalnoj razini. To se pak vas, s olovkom u ruci i planovima koji uključuju zaradu na njihovoj partiji, ne bi trebalo ticati. Jer Mozzart je i ovog puta izdašan s kvotama koje će pokriti apsolutno sve mogućnosti.

Statistički

Tuzla u ovaj derbi ulazi s dva svezana poraza (Igman 2:3 i Borac 0:1), dok je Sarajevo na težak poraz kod Zrinjskog (1:4) nadoštiklalo remije kontra  Širokog (0:0) i kod Veleža (1:1). I jedni i drugi se muče s realizacijom, Sarajevo više, što potvrđuje i negativna gol razlika (17:18), ali i Tuzlina 23 gola – najučinkovitiji napad Lige. I, gdje nas to vodi? Do zaključka da Tuzlaci imaju veće šanse. Da… jer to pokazuje i povijest međusobnih duela, šest prvenstvenih duela bez poraza Tuzle koja je između ostalog u dva zadnja duela (oba na Koševu) slavila s 1:0 i 5:1! Učinkoviti City nikako ne leži Sarajevu, a nama nekako leži kvota 2.45 koja prati – čisti kec.

Logički


Ne treba u Srebreniku, gdje je Tuzla ‘alternativni domaćin’, očekivati neki tepih od terena, a onda ni neku ljepoticu od igre. I tu za one koji logično gledaju na ovaj duel leži zapravo ključna informacija. Igra će se na takvom terenu sigurno teško razviti pa je za očekivati i to da ni strijelci neće biti na željenoj razini. Tvrdo, rastrzano, tipično premijerligaški u ovom dijelu sezone moglo bi to izgledati u Srebreniku – gdje ćemo tipovati da nećemo vidjeti više od dva gola. Kvota nije astronomska, ali je u potpunosti odgovarajuća za one s pristupom ‘logičara’ – 1.62. Sigurno ovo nije kvota na kojoj ćete nešto posebno zaraditi, ali ako ju skombinirate s jačima, isplatit će se.

Hazarderski

Strah u glavama igrača Sarajeva da se opet ne dogodi težak poraz, da opet ne ‘pukne petarda’, sigurno postoji, a isto tako – u Tuzli to snažno priželjkuju, računaju na taj strah Bordo tima. Posebno iz perspektive činjenice da su oni u dva zadnja susreta poraženi. Da im očajnički treba jedna dobra, sigurna pobjeda. A protiv Sarajeva bi to bila velika, velika pobjeda. Mogu li Tuzlaci pobijediti s dva gola razlike? Mi kažemo da mogu, a ne govorimo to samo da bi spomenuli kvotu 5.00 koja prati hendikep pobjedu domaćina. City jednostavno ima šifru za razbijanje sarajevske brave… čak i po težem terenu.

*Kvote su podložne promjenama, pratite ih na Mozzart.ba

VEZANO

Sport Mozzart prognoza: Villa očajnički treba tu drugu pobjedu

urednik

Sport Mozzart prognoza: Domaćin odlučan nastaviti niz, gost zapušiti usta kritičarima

urednik

Sport Mozzart prognoza: Sve miriše na remi, ali…

urednik