NOGOMET

Sport Mozzart prognoza: Sve miriše na remi, ali…

Nakon duela Shamrocka i Bohemiansa, u Sport Mozzartu opet imamo jedan irski par – St. Patrick’s Athletic – Drogheda United. Duel je to četvrtog i osmog u irskom Premier Divisionu, duel klubova koje nakon 20 i kusur kola dijeli deset bodova koji ne moraju nužno ove dvije momčadi svrstati u različite razrede po pitanju ambicija… a to jamči zanimljiv, meč koji obećava i po pitanju kvota koje ga prate.

Statistički

Tim iz Dublina igra vrlo promjenjivo u zadnje vrijeme, no u njihovim se međusobnim duelima ipak istaknula jedna konstanta – bolja forma St. Patrick’sa. U zadnja četiri duela St. Patrick’s je ostvario tri pobjede, od čega vrlo uvjerljivu onu zadnju (4:0) iz svibnja. Donekle je to i razumljivo, jer dablinska je momčad duplo skuplja, iako govorimo o skromnih 2 i 1 milijun eura vrijednosti, na koliko ih procjenjuje Transfermarkt. Kako god bilo, St. Patrick’s je iz ove statističke perspektive u prednosti pa je kvota 1.42 koji stoji uz čisti kec ovdje nešto što je teško ignorirati. 

Logički

Logički gledano, onako iz perspektive ‘što bi se realno moglo dogoditi’, vrlo se teško oteti dojmu da će Drogheda United prije svega ići na pozitivan rezultat, na bod. Jer tim iz istoimenog lučkog mjesta 50-ak km od Dublina tako igra već neko vrijeme, neporažen je pet utakmica, u zadnje tri upisao je – remi. Također, Drogheda je i na dva zadnja gostovanja uzela po bod, a to će reći da je X ovdje realna opcija – iako ga prati za neke zastrašujuća kvota 4.10. Vrijedi razmatranja.

Hazarderski

Drogheda iga tvrdo, u zadnja tri meča remizirala je dva puta po 1:1 i odigrala bez golova u zadnjem kolu protiv Sliga. S druge strane, St. Patrick’s je bez neke jasne putanje po pitanju gol-razlike, ali itekako je sposoban napuniti mrežu rivala pa je tako u svibnju uz Droghedu razbio i Bohemians kojem je ubacio tri komada. I, gdje nas dovodi ova kombinacija betonske obrane i povremeno uraganskog napada? Do utakmice u kojoj bi domaćin mogao navaljivati i navaljivati, ali u prvom poluvremenu ostati bez učinka. Dakle bez gola u prvom poluvremenu? Kvota nije tipično hazarderska, ali je dobra, solidna – 3.00.

*Kvote su podložne promjenama, pratite ih na Mozzart.ba

VEZANO

Spor Mozzart prognoza: Sve (realne) kvote naginju na domaćina

urednik

Sport Mozzart prognoza: Građani možda u lošijoj formi, ali…

urednik

Sport Mozzart prognoza: Zna se tko je izraziti favorit, ali…

urednik