NOGOMET

Sport Mozzart prognoza: Udario junak na junaka

Arsenal je hit, Arsenal djeluje iznenađujuće nezadrživo, Arsenal ima tih pet bodova ispred Cityja, ali ovog puta dvije se strane susreću u FA Cupu.

Formu možda treba gledati odvojeno od prvenstva, ali kako je riječ o četvrtoj rundi ovog natjecanja, kako je ulog zbog rejtinga rivala ipak osjetan, kako je trofej bliži – ipak ne treba očekivati da će se igrati ‘kupovski’, s nekim ‘lijevim’ sastavom. Naprotiv, FA Cup je cijenjeno natjecanje, a kako su i jedni i drugi izrazito napadački nastrojeni – spremamo se za spektakl na Etihadu. A Mozzartove kvote prate pompu i ovaj junački obračun.

Statistički

Statistika međusobnih duela ovdje je možda malo varljiv pokazatelj. Jer pet uzastopnih poraza Arsenala dolaze iz perioda prije aktualne forme Topnika koji su u zadnjih sedam utakmica samo jednom ostali bez pobjede, a i tada su remizirali (0:0 s Newcastleom). Sa statističke strane, a iz kuta međusobnih duela, možemo govoriti samo o zadnjem njihovom duelu, a i on se dogodio prije godinu dana, kada je City u Londonu slavio 2:1. Menčesterski Plavci su gubili ove godine (kod Southamptona ni Uniteda), ali u zadnja dva duela bili efikasniji od efikasnog Arsenala, što sve zajedno smrdi kao golijada od remija i na već hazardersku kvotu 4.80 – a ona stoji uz opciju da će oba tima postići barem po dva gola. Sigura.

Logički

U ovom je slučaju zaista teško odrediti favorita… možda zbog činjenice da ga zapravo i nema.Ni Pep Guardiola, ni Mikel Arteta nemaju asa u rukavu koji im to može garantirati – ne u međusobnom obračunu. Da, i jedni i drugi imaju svlačionicu prepunu kvalitete, ali nitko sa sigurnošću ne može ustvrditi da će ovo biti dan Erlinga Haalanda (25 golova), mada se njegov dan često događa, ili možda večer Gabriela Martinellija (7 golova) na drugoj strani. Opet, i za logičare, ističemo tu paljbenu moć obiju strana, ali i povremenu propusnost obrana, a to nas u kombinaciji vodi do – do remija koji u obračunima Građana i Topnika možda nije česta pojava u zadnje vrijeme, ali i do darežljive kvote 3.60 koja stoji uz čisti X.

Hazarderski

Jako puno statistike je na strani Cityja, ali opet kažemo da je to tako jer Arsenal do ove sezone nije bio sila na koju treba previše ozbiljno računati. Jedan od tih podataka na strani Pepovog tima je i niz plasmana u polufinale FA Cupa, a on se rastegnuo na četiri kampanje. City je u tom periodu upisao i deset domaćih FA Cup pobjeda u jedanaest odigranih mečeva (prošle sezone bolji bio Liverpool)…, ali ako ćemo se vraćati tako daleko, spomenut ćemo i rekordnih 14 titula Arsenala u natjecanju, tu tradiciju koju ova generacija Topnika nikako ne bi trebala/smjela srušiti. Da, Arteta je već osvojio ovaj trofej s Topnicima (2020.), ali osvojiti opet istu ‘kantu’, a koja nije ona prvenstvena, u ovom je slučaju nešto na što se u Londonu neće odmahnuti rukom… posebno jer je ovo sezona u kojoj Arsenalu na putu do mogućeg naslova prvaka trebaju sve pobjede nad velikim rivalima. Čista dvica? Zašto ne – 4.60.

Kvote su podložne promjenama, pratite ih na Mozzart.ba*

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]

VEZANO

Sport Mozzart prognoza: Messi zabija, ali hoće li to biti dovoljno?

urednik

Sport Mozzart prognoza: Nestabilna forma zaziva golove

urednik

Sport Mozzart prognoza: Zna se tko je izraziti favorit, ali…

urednik