NOGOMET

U Koprivnici počinje ‘korona sezona’, i naši će moći vidjeti kako su mogli da su htjeli

Nije čudo da su u Hrvatskoj uspjeli u onomu u čemu mi i naš nogomet nismo. Nakon više od dva i pol mjeseca pauze, nogomet se vraća na hrvatske stadione. Sezona se nastavlja utakmicama polufinala Hrvatskog kupa koje su na rasporedu ovoga vikenda.
Posljednja utakmica u Hrvatskoj igrana je 9. ožujka, kada je Lokomotiva slavila u Gorici sa 3:1, a upravo će Lokosi biti prvi koji će krenuti u nastavak – u subotu će u Koprivnici protiv Slavena odmjeriti snage u prvom susretu polufinala Kupa, a dan kasnije u drugom polufinalnom paru igrat će Rijeka i Osijek.

  • Utakmica s Lokomotivom je ona na koju smo stavili potpuni fokus i tako se ponašamo posljednja tri tjedna od kad smo ponovno zajedno, kazao je napadač koprivničkog sastava Bruno Bogojević i dodao: Iako je iza nas neočekivana pauza, spremni smo i puni motiva jer imamo priliku napraviti veliki rezultat. Atmosfera u svlačionici je odlična i s nestrpljenjem očekujemo subotu navečer.
  • Presretan sam što se napokon vraćamo na teren, istaknuo je napadač zagrebačkog sastava Myrto Uzuni.
  • Svima nam je jako nedostajao nogomet. Naporno smo svi radili, nadam se da ćemo nastaviti na razini na kojoj smo i bili. Momčad je sjajna, to moramo i nastaviti potvrđivati u utakmicama koje slijede, dodao je član tima kojeg je pandemija zadesila u najgorem mogućem trenutku, kada je imao niz od pet pobjeda.

Posebne mjere

Za utakmice polufinala hrvatskog nogometnog Kupa, kao i za ostatak nogometne sezone u Hrvatskoj, svojevrsnu ‘korona sezonu’, vrijedit će posebna pravila koje je, vezano za okolnosti uzrokovane epidemijom COVID-19, donio Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS). Tako će utakmicu između Slaven Belupa i Lokomotive, kojom se nastavljaju nogometna natjecanja u Hrvatskoj, moći pratiti 10 novinara i četiri fotoreportera. Na stadion Ivan Kušek – Apaš najranije se može doći 30 minuta prije početka utakmice, a ulaz bez akreditacije neće biti moguć. Prije ulaska na tribine mjerit će se temperatura, a korištenje prostorije za novinare neće biti moguće.
Konferencija po završetku utakmice neće se održati već će se izjave trenera i igrača moći pronaći na službenim stranicama i društvenim mrežama klubova. Fotoreporteri će se odmah po dolasku na teren morati pozicionirati iza golova, a ne, kako je do sada bila praksa, dočekati početak utakmice između domaće i gostujuće klupe za rezervne igrače. Uz teren će biti najviše šest sakupljača lopti, najviše četiri osobe uz nosila. Na utakmicama može biti imenovano i u zapisnik upisano najviše sedam zamjenskih igrača i od kojih u igru može ući njih najviše pet. Na klupi će uz pričuvne igrače smjeti biti najviše po šest osoba.

Naši mogu samo gledati

O svim tim detaljima u ‘korona sezoni’ saznajemo ovako, preko objava susjedskih saveza, naš se s ovim mjerama nije morao bakćati – jer se naša sezone gotovo sigurno neće nastaviti. Jer dok se u Hrvatskoj lopta opet kotrlja, naši i dalje sastanče – bez rezultata.
Bilo je tu četiri-pet videokonferencija na relaciji Savez – premijerligaši, Izvršni odbor NS BiH na zadnjoj je od nekoliko sjednica konstatirao da sezona, ako će se igrati, treba početi do 6. lipnja, najkasnije sedam dana kasnije…. a sve su prilike, s obzirom da još nema nikakvog konkretnog plana, da se neće ni igrati. Ni sporost entitetskih civilnih stožera nije glavni uzrok, već jednostavan nedostatak volje da se uhvati u koštac s delikatnom situacijom. Lakše je svima, to je jasno, poništiti sezonu ili proglasiti laureate i putnike u niži rang… Ali eto u Hrvatskoj će nam pokazati kako se ipak može. S. N./Hina

VEZANO

Zrinjski: U Bratislavu kao fenjeraš, ali nema veze…

urednik

Nije to još bio onaj pravi, efektni Zrinjski, ali…

urednik

Zrinjski: Škakljiv, ali ipak stabilan povratak u realnost

urednik