NOGOMET

Velež: Alagić novi direktor, Jusufbegović najbliži klupi?

Nakon Feđe Dudića koji je probio tu barijeru dužeg ostanka na klupi Veleže od jedne sezone, Amar Osim je svoj mandat završio u roku od šest mjeseci. Osim koji je od eliminacije u drugom pretkolu Konferencijske lige plesao po rubu, ipak je izdržao do kraja prvog dijela, ali ne više od toga.

Iako se suočio sa neočekivanim problemima od stadiona do velikog broja ozljeda, Osim je odradio solidan posao. Naravno, uvijek može bolje, a to bolje je nekoliko bodova više, recimo četiri – pet. Međutim, nova Uprava je odlučila kako je odlučila, sada se teško može nešto dobiti vraćajući se u prošlost. Sada sa mora vidjeti cilj, količina novca koja je na raspolaganju. Kao i mali milijun puta do sada kada je Velež bio bez trenera, broj kandidata s kojim se licitira, popriličan je. Međutim, u ovom trenutku možemo reći da je ponuda poprilično skromna, jer novac je taj koji diktira sve, a kako u klubu spominju rezanje troškova, onda se teško može očekivani neko novo, senzacionalno ime.

Jedan od kandidata. čini se da je i sadašnji izbornik kadetske reprezentacije BiH, Nedim Jusufbegović. Već je sjedio na klupi Veleža, koju je napustio ožujka 2015. godine, nakon godinu i pol na poziciji – dogodilo se to nakon eliminacije u četvrtfinalu Kupa BiH od Zrinjskog. Ostao je upamćen kao trener koji se sezonu 2013/14. zaključio sa sedam uzastopnih pobjeda, a imao je i seriju od 13 utakmica bez poraza koja je potrajala do rujna 2014. godine.

Hoće li to biti on ili neko drugi, vjerojatno će biti jasnije idućih dana, no prije toga već imamo jednu  novost – da Velež nakon par mjeseci praznog hoda ima direktora. Džemila Šošu naslijedio je Sanjin Alagić. On je jedno vrijeme bio direktor akademije FK Sarajevo, Nairobi City Stars, STK 1914 Samorin, Qadsia SC, Al-Salmiya SC, Al-Ahli Club dali su mu i međunarodno iskustvo. U nekim od tih klubova, Alagić je obavljao ulogu pomoćnika, u nekima je bio trener. Posljednji angažman je imao u Keniji, gdje je trenirao Nairobi City Stars. Tri godine bio je pomoćnik Vinka Marinovića u stručnom stožeru mlade reprezentacije BiH. F. I.

VEZANO

Zrinjski: Počinju prijateljske, fokus na novim imenima i sustavu

urednik

Velež: Večeras protiv Elfsborga na Grbavici, žele igrati svoju igru

urednik

Velež: Kodro uvjeren da prvi Kup meč sa Širokim neće ništa odlučiti

urednik