NOGOMET

Velež: Svjestan da su Rođeni ‘mogli biti kažnjeni’,Osim ipak zadovoljan

Bila je to poprilično luda utakmica. Vjerojatno niti jedni niti drugi nisu očekivali da će stvoriti toliko broj prilika, da će ih većinom propustiti i da će na kraju istovremeno žaliti za propuštenim, ali opet i biti zadovoljni krajnjim rezultatom. E sada ostaje pitanje tko je manje zadovoljan… a čini se da je to ipak Velež, jer je bio neki favorit barem onaj na papiru, ako ništa drugo onda zbog posljednjih nekoliko partija.

Utakmica sa Posušjem od početka je otišla u nekom pravcu u kojem utakmice u domaćem prvenstvu često ne idu. Na kraju su Rođeni upisali sedmi remi u jedanaest odigranih kola. Čak četvrti zaredom, treći u Gabeli, što se ovoj ekipi baš nije često događalo u prošlosti. Recimo da je Velež kroz cijelu prošlu sezonu osam puta igrao neriješeno. Međutim, u sportu, posebno nogometu, to je jednostavno tako. Jednostavno, kao da postoji neka barijera koju igrači ne mogu probiti. Čak i kada stvore jedan solidan broj prilika. Kao što je to bio slučaj protiv Posušja. Očekivala se ta jedna pobjeda koja bi dobila na težini u situaciji kada je ekipa pet kola bez poraza, međutim, navijači i ekipa zajedno moraju pričekati novu priliku. Igman u idućem kolu.

– Imali smo loš ulazak u utakmicu, dopustili smo Posušju da se razmaše, da nam zabije gol i bez obzira što smo preuzeli inicijativu, izjednačili, trebali povesti, oni su nekako u podsvijesti znali da nas mogu raniti, ocijenio je šef struke Amar Osim.

– U drugom se dijelu nismo uspjeli nametnuti, malo nismo imali sreće, ali su i oni imali svoje situacije, posebno na kraju kada su nas hvatali na kontre. Možda će čudno zvučati, ali dobro je da ovakvu utakmicu nismo izgubili, posebno ako znaš da je nisi imao pod kontrolom od početka. Nije bio naš dan, ako se gleda ta realizacija, jer smo puno prilika stvorili, a dali smo samo jedan gol. Čak smo zabili gol iz najslabije prilike, da tako kažem, dodao je Osim koji i dalje ima problema sa sastavom jer mu i dalje nedostaju neki važni igrači…

– Nije bilo Haskića koji je drugačiji tip igrača od onih koji su bili izbor u napadu, nije bilo našeg najbržeg stopera, Zeljkovića, Halilović se umorio, Blagojević nije spreman za nešto više u ovom trenutku. Nažalost, nismo neke utakmice uspjeli dobiti, iako smo ih korektno odigrali. Skupljamo bodove, ne gubimo, što je opet u jednu ruku pozitivno. Jer mi smo i protiv Posušja vrlo lako mogli biti kažnjeni za svoj loš ulazak u utakmicu, za propuštene prilike, zaključio je strateg Rođenih. F. I.  

VEZANO

PL: Za Vasoskog Zrinjski jedna od najvažnijih utakmica

urednik

Velež: Situacija u Radniku olakšava otvaranje proljeća

urednik

Velež: Željo pokazao da Rođeni mogu

urednik