NOGOMET

Velež: Večeras protiv Elfsborga na Grbavici, žele igrati svoju igru

Može li Velež preskočiti još jednu prepreku? Treću i doći u play off kvalifikacija za Konferencijsku ligu? Mnogi će reći ‘ako je već eliminirao AEK, zašto ne bi i Elfsborg?’ I gledajući tako, na taj način, svakako da može. Međutim, ne treba se zavaravati, ovo će biti možda čak i teža utakmica nego što je bila ona u Ateni.
Koliko god je tih 1:1 iz prve utakmice s Elfsborgom obećavajuće, po novim pravila taj rezultat ne znači ništa. Jer da bi prošao dalje, Velež mora pobijediti. Bilo kojim rezultatom, ali mora – ako želi dalje. A to nije morao, niti u Sjevernoj Irskoj, niti u Grčkoj. Zato je veliko pitanje kako će ekipa reagirati, večeras, protiv neugodnog protivnika. Protiv rivala kojeg sigurno neće iznenaditi niti ambijent, niti činjenica koliko je ulaznica prodano, niti bilo što drugo, što nije vezano za teren i sama događanja na terenu.

Jednako tako mora izgledati i Velež. Baš onako kako je izgledao nakon prvog gola Colerainea u obje utakmice, gola AEK-a na Grbavici ili Ateni, svejedno. Mora ostati čvrsto na zemlji, uz viziju kako treba igrati i što treba uraditi kako bi se plan realizirao na terenu. Da će to biti lako, neće, jer realno – ovo je jedna utakmica, kakvih je bilo dosta kada su u pitanju bh. predstavnici na euro sceni u prošlosti. Ono što je ohrabrujuće jeste činjenica da je Velež u prvoj utakmici odigrao baš kao što je trebao i kada se pogledaju šanse, možda je čak već u prvoj utakmici mogao napraviti još više. Sada Rođeni trebaju biti čvrsti psihološki, biti čvrsti i u svakom duelu na terenu, baš onako kao protiv AEK-a u prvoj utakmici. Moraju težiti svojoj igri, posjedu, moraju diktirati ritam koliko je to god moguće duže. Bez obzira što pisalo na semaforu. I u takvom slučaju odlazak na legendarni De Kuip u Rotterdamu, bit će bliže. Na sličnom tragu je i trener Veleža Feđa Dudić.
– Uživamo u ovom trenutku i ne obaziremo se na to tko je s druge strane terena. Idemo igrati svoju igru i želimo da kada utakmica završi biti zadovoljni sobom, rekao je šef Rođenih.
– Jeste da nam je ovo peta utakmica u četrnaest dana, ali za ovakve utakmice se čovjek bavi ovim poslom, za ove utakmice se živi i umor sigurno neće biti problem. Za nas ja jako važno da su svi igrači spremni za utakmicu, čak i oni koji su imali problema sa ozljedama su se oporavili. Jednako tako, iskusniji smo za utakmicu u Švedskoj, ali moramo biti svjesni činjenice da Elfsborg nije prije sedam dana odigrao najbolju utakmicu u Borasu, moramo znati da ova ekipa može još i bolje. Na kraju, nadam se i vjerujem da će stadion biti ispunjen, da ćemo zajedničkim snagama svi zajedno preskočiti još jednu prepreku, istako je u posljednjoj najavi pred večerašnji duel trener Veleža. F. I.

VEZANO

Dudić: ‘U ovom trenutku ekipa izgleda dosta dobro’

urednik

Velež: Najviše pokazali protiv najjačih

urednik

Velež: Kadar za Borac brojniji od očekivanog

urednik