NOGOMET

Velež: Zadnji protivnik u Antaliji, vjerojatno je i najkvalitetniji ove zime

Faza priprema u Turskoj se polako privodi kraju, uskoro će nogometaši Veleža prema Mostaru gdje slijedi ta završna glazura pred početak drugog dijela prvenstva. Prije toga – u Antaliji će odmjeriti snage s još jednim timom sa istoka Europe.

Pet utakmica je odigrano, upisane su četiri pobjede, uz jedan remi, a ostala su još dva susreta –  prvi sljedeći je danas protiv, gledajući tabelu ukrajinske lige, možda i najkvalitetnijeg protivnika dosad. Bit će to Desna, koja je u jednoj od posljednjih provjera poražena od drugoligaša iz istog grada, Černjihiva. U toj utakmici je trener Desne, Aleksandar Rjabokon isprobao je jedan sastav u kojem su se mahom našli nešto mlađi igrači, odnosno igrači iz juniorske ekipe predvođeni Denisom Demjanenkom koji je nosio kapetansku traku. Zanimljivo, utakmica je odigrana na stadionu Junost u Ukrajini, na nekih -5 stupnjeva…
– Bilo je hladno, teren zaleđen, rezultat nije bio u prvom planu. Imali smo neke svoje prilike i još uvijek nekako su nam najvažniji segmenti taktička i fizička pripremljenost, rekao je lijevi bek Aleksandar Masalov.
Ekipu Desne mahom čine igrači iz Ukrajine, od stranaca, tu su u rosteru Bjelorus Artem Kackevič, Gruzijac Levan Arveladze. Rjabokon ih vodi još od 2012. godine, a jedno je vrijeme radio i kao trener Dinama iz Minska, Lviva, odnosno Sevastopolja… i spada u red trenera koji vole sustav 4-2-3-1.
Oni su tek prije dva dana doputovali u Tursku i velika su nepoznanica, s tim da su vezna linija i ofenzivni bekovi možda njihovi glavni aduti. S druge strane, Velež je nakon posljednje utakmice nastavio raditi u svom trening-teretana ritmu.
– Pohvalio bih momke, stvarno dobro i kvalitetno rade, izjavio je kondicijski trener Jasmin Trnovac.
– Imaju kvalitetne treninge, odmor i prehranu. Deseti dan smo ovdje, a ukupno smo odigrali pet utakmica. Dali smo 13 golova, a 5 primili. U pripremnom periodu nisu apostrofirane pobjede i da se uvijek mora dobivati, ali bitno je da gradimo pobjednički mentalitet. Bitno je da smo dali minutažu svim momcima i da su to oni iskoristili. Imali smo trening tonizacije, a sljedeći trening radimo na terenu. Polako se spremamo za utakmicu protiv Desne i nadamo se dobrom performansu. F. I.

VEZANO

Velež: Remi sa Krila Sovjetov

urednik

Zrinjski: Jakiroviću laknulo, sada će napasti punom snagom

urednik

FKS: Prvak preselio pripreme u Umag

urednik