NOGOMET

Vječni derbi: Dudić umjereno optimističan

Sarajevo je tri utakmice bez pobjede, a koliko god to bilo teško uz veliki pritisak kakav vlada na Koševu, trener Feđa Dudić pokušava djelovati mirno i to pred večerašnji Vječni derbi na Grbavici – prenijeti na igrače.

– Znam da navijačima puno znači ova utakmica i da nije kao svaka druga, ali mi se zaista pripremamo na način da ova utakmica nosi tri boda kao i svaka druga prvenstvena. Nema nekog pretjeranog uzbuđenja, nego jednostavno u miru pripremamo utakmicu. Drago nam je da smo zadnji meč odigrali na nivou, nismo zadovoljni rezultatom, ali smo vratili igru i samopouzdanje iz prva tri kola i kada je tako, sigurno je da se imamo čemu nadati u predstojećoj utakmici, rekao je Dudić, iza kojeg su tri uspješne godine s Veležom, na čuijoj je klupi stekao dovoljno iskustva u derbijima.

– Mostarski derbi… znamo da je bio rat i možda ima tenzija na nekoj nacionalnoj osnovi. Dok je ovaj derbi ipak drugačiji, ovo je gradski derbi raje. Sigurno su tenzije pred jedan i drugi derbi slične, odigrao sam dole tih pet-šest utakmica, prošao sam puno. Prvi taj je bio specifičan, a ostali su već bili lakši za pripremu i vođenje. Sigurno da će mi to iskustvo dati pomoć u pripremi i vođenju utakmice.

Konkretno uoči Željezničara, osvrnuo se još jednom na remi (1:1) sa Slobodom iz prošlog kola…
– Raduje da smo uputili 25 udaraca prema golu i kada to krene ulaziti, bit ćemo sigurno svi zadovoljni, poručio je.
S. N.

VEZANO

Velež: Protiv Mladosti po tri boda za potvrdu uspješne jeseni

urednik

Velež: ‘Krupa je u zadnjim utakmicama uhvatila priključak, borit će se’

urednik

Dudić: Strpljenja, vjerujem da ćemo posložit ekipu do Kupresa

urednik