NOGOMET

VRANEŠEVIĆ: Očekujemo zanimljiviju i jaču ligu sa Slobodom i Čelikom

Nogometaši Tomislava, člana Prve lige FBiH, su pripreme za novu sezonu započeli nešto ranije nego drugi prvoligaši, pa su prozivka i prvi trening obavljeni u ponedjeljak.

Poslije slabog starta prošle sezone su dolaskom za trenera Duška Vraneševića bili jako stabilni u ostatku natjecanja te vrlo rano osigurali svoju poziciju u Prvoj ligi FBiH i za predstojeću natjecateljsku godinu.

Vranešević je između dvije sezone dao stanku od 23 dana i igrače okupio već u ponedjeljak. Prvenstvo u Prvoj ligi FBiH će započeti 12./13. kolovoza.

 – Krenuli smo malo ranije u odnosu na ostale jer želimo napraviti dobar uvod. Bilo je 28 igrača na prozivci, okosnicu smo zadržali. Imamo još nekih igrača koji su na pozajmici i za koje još ne znamo ostaju li tu. Neki su na probi i tek se trebaju pokušati nametnuti, kazao je trener Tomislava Duško Vranešević.

Ilija Bagarić i Duško Vranešević

Tomislav već ima ugovoreno pet prijateljskih utakmica. Plan je da igraju sa Posušjem 9. srpnja, potom sa Igmanom 14. srpnja, Širokim Brijegom 16. srpnja, Slogom (Gornji Vakuf – Uskoplje) 19. srpnja i Slobodom (Mrkonjić Grad) 5. kolovoza.

 – Imamo još dva slobodna termina za prijateljske utakmice. Plan je da odigramo sedam utakmica kao i zimus, i da spremni uđemo u prvenstvo, kaže Vranešević.

Kompletne pripreme će ekipa odraditi u Tomislavgradu koji ima dobre infrastrukturne i klimatske uvjete kao mjesto na oko 900m nadmorske visine. Još krajem prošle sezone u klubu su najavili da će se pojačati za sljedeću.

 – Već imamo rješenja za neke pozicije. Sigurno je da nam trebaju po jedno krilo i vezni igrač, a upitan nam je golman Ivan Puljić koji je bio na posudbi iz Širokog Brijega. Nama bi valjao i sljedeće sezone, ali ako ostane u matičnom klubu, onda moramo potražiti rješenje i za ovu poziciju, kazao je Vranešević.

Prva liga FBiH će sljedeće sezone kao nove članove imati tuzlansku Slobodu koja je ispala iz Premijer lige, potom Čelik iz Zenice i Gornji Rahić koji dolaze iz nižeg ranga, odnosno Druge lige FBiH.

 – Očekujemo zanimljiviju i još jaču ligu jer su tu Sloboda i Čelik, a kao osvježenje Gornji Rahić koji će svima biti nezgodan. Ali biće jako zanimljivo. Mi očekujemo da budemo u vrhu ljestvice, da idemo svaku utakmicu na pobjedu i napredujemo u odnosu na prošlu sezonu, zaključio je Duško Vranešević. Er.B.