DNEVNI NOGOMET

Žižović krupnim riječima zazvao iskupljenje

Piše: Slaven Nikšić

Iskupljenje. To će Zrinjski tražiti u večerašnjem duelu s Radnikom Pod Bijelim brijegom. Iskupljenje za poraz od Veleža, iskupljenje za blijed dojam u prva dva kola. Mladen Žižović nije obećao da će ga navijači dobiti, ali izgovorio je neke krupne riječi, fraze poput one ‘o odgovornosti prema dresu’. Hoće li upaliti?

– Moramo se što prije fokusirati i vratiti na pobjednički kolosijek, uveo je Mladen Žižović u pressicu uoči Radnika, uvelike obojenu odjecima poraza od Veleža (0:2).
I ne samo to – Zrinjski ni u prvom kolu, usprkos pobjedi 1:0 protiv Olimpika, nije djelovao najbolje. Da je nezadovoljstvo tribina kulminiralo nakon Vrapčića, bila bi to malo preteška opaska, ali Žižović i kompanija na svoj su račun već u ranoj fazi prvenstva dobili niz žestokih kritika.
– Doživjeli smo jedan neugodan poraz koji nam apsolutno nije trebao. Moramo izvući pouke, ostvariti pobjedu i vratiti se na mjesto koje nam realno pripada, naglasio je Žižović pa podsjetio da u prva dva kola nije imao kompletan kadar.
– Imamo određenih problema koji su nas pratili u prethodne dvije utakmice, a koji su vezani za registraciju pojedinih igrača… nadamo se da će se to što prije riješiti i da će se pojačati konkurencija na svim pozicijama.
Mislio je Žižović na iskusne veznjake, Ivana Enina i Dinka Trebotića, na koje se pozivao i izjavom poslije Veleža u kojoj je kudio rad veznog reda. Morat će vjerojatno i ovog puta bez njih, a protiv ekipe/kluba u kojem je kao igrač uz Zrinjski ostavio najveći trag.   
– Dobro ih poznajemo, pogotovo ja jer sam u tom klubu proveo jedan lijep period. Sigurno da će i oni doći ovdje da se poslije lošeg starta oporave i uzmu ono što oni misle da im treba. Ipak, uvjeren sam u to da ova ekipa ima kvalitetu i karakter i da jedan poraz ne može utjecati na njih. Nadam se dobroj utakmici i pobjedi.  

Jasno, nije priča uoči radnika mogla proći bez retrospektive – jednog pogleda unatrag prema prošlom kolu.

– Izvukli smo pouke i vidjeli gdje smo griješili. Bili smo bolji u prvom poluvremenu, ali jednostavno u nekom jeku tih napada primili smo gol koji je odveo meču u smjeru koji nismo željeli. Ne bih se puno vraćao na prethodni meč, sto posto smo fokusirani na Radnik koji u svojim redovima ima itekako opasnih igrača prema naprijed. Moramo biti pametni, svježi i odgovorni prema dresu koji nosimo. Svi zajedno se trebamo pogledati u oči, pogotovo u svlačionici i vidjeti da na nekim stvarima ne smijemo padati, ne smijemo dozvoliti luksuz u takvim mečevima koje nam itekako znače.
Jasno da je gradski derbi bio važan, ali sada je u arhivi, a važniji je ovaj večerašnji susret koji je najavljen djelomičnim alibijem… što nikada nije dobro. Ni u ovoj specifičnoj, korona sezoni.

– Moramo biti svjesni da je apsolutno nemoguće da nakon pet mjeseci neigranja i svih rotacija koje smo imali unutar ekipe mi u prva dva kola budemo pravi Zrinjski. Tempirali smo formu za nešto što nam je prioritetno, za kraj mjeseca, odnosno deveti mjesec i do tada moramo izdržati i donositi pobjede, bodove i hvatati ritam i formu kroz prvenstvo. To je jedini ispravan put. Ne može se očekivati da mi u prvom ili drugom kolu budemo pravi.
Jesu li ove riječi na kraju ohrabrenje pred Radnik? Ne zvuče tako. Treba li očekivati da će se Zrinjski opet mučiti? Ne nužno.

O Differdangeu: Sve osim pobjede ravno katastrofi  

Differdange je prvi europski protivnik Zrinjskog ove sezone, a kako dolazi iz Luksemburga, mnogi su već upisali prolaz Mostaraca dalje – u 2. kolo kvalifikacija za Europsku ligu. Mladen Žižović ga također očekuje, ali i dalje je oprezan.
– Imaju pregršt internacionalaca, a bez obzira što mislimo da to nije naš nivo, moramo ih shvatiti ozbiljno. Igra se u Mostaru, prihvatit ćemo ulogu favorita, sve osim pobjede i prolaza bilo bi ravno katastrofi, rekao je.
Prema novom UEFA-inom ‘korona pravilniku’ irat će se samo jedna utakmica i to 27. ovog mjeseca.


Petrović: Iz pakla u pakaoRadnik je nakon 1:1 kod Slobode, kod kuće poražen od Želje 0:2, što sigurno nisu rezultati koje je priželjkivao trener Slavko Petrović.
– Mi iz jednog pakla idemo u drugi pakao, rekao je između Želje i Zrinje Petrović pa dodao: Zrinjski će se također boriti za titulu, ništa nam lakše neće biti. Ali, ako naš ekipa da sve od sebe, mislim da ćemo se dobro držati. Sve u svemu, pokušat ćemo skupo prodati kožu.

VEZANO

Arežina se vratio u Zrinjski

urednik

Mostarci žele nastavak, Salines protiv

urednik

Otpala provjera protiv Sarajeva, upitna generalka sa Slavijom

urednik