DNEVNI NOGOMET

Žižović: Specifična situacija, ali povijest nas tjera da pokušamo vratiti titulu u Mostar

Piše: Slaven Nikšić

“Idemo na duplu krunu i minimalno do trećeg pretkola”, izjavio je na jučerašnjoj prozivci šef struke Zrinjskog Mladen Žižović, na taj način naglašavajući da će se usprkos korona-krizi, klub pokušati ponašati po već uobičajenom, naučenom uzorku.
Sukladno preporukama, jučerašnja prozivka i prvi trening Zrinjskog u pripremama za iduću sezonu bili su zatvoreni za javnost, ali jasno je i bez toga bilo da su se Plemići okupili kako bi započeli još jednu uspješnu kampanju u kojoj se žele boriti za trofeje i Europu. Klub se, kao i ostali, našao na financijskom udaru korona-krize, kadar se osjetno izmijenio, zadnjih pola godine i kusur odradili su Plemići tek četiri natjecateljske utakmice, ali da će se od njih tražiti manje nego ranije? Neće! Opet će pred njih biti bačeni visoki, najviši ciljevi – napad na titulu i Kup, plasman u Europu. A u kojoj će mjeri planovi biti pretočeni u rezultate, ovisit će o svakom radnom danu u pripremama, počevši od jučerašnjeg, kada je odrađen i prvi trening.


– Specifična situacija, konstatirao je šef struke Žižović pa dodao: Bili smo aktivni i prije ovoga, završili smo 1. 6., nakon čega smo radili individualno… sigurno je da ćemo spremni ući u pripreme, nadam se i zdravi. 
Zrinjski je krenuo bez podosta igrača iz prošlosezonskog kadra. Renato Gojković, Damir Šovšić, Ivan Čurjurić, Dario Rugašević, Edin Rustemović, Frane Čirjak, imena su kojima nije produžen ugovor, dok je Robertu Miškoviću iz Osijeka istekla posudba. Nova su lica stoper Dragan Lovrić, defanzivac Almir Bekić te veznjaci Ivan Enin i Filip Arežina, produžen je ugovor sa klupskim  vjernim vojnikom Perom Stojkićem, ostaje i iskusni golman Antonio Soldo, na pola godine produžena je posudba talentiranog Dinamovog čuvara mreže Dinka Horkaša.
– Bit će još pojačanja, ali s obzirom da prijelazni rok traje do kraja desetog mjeseca, nećemo žuriti. Moramo biti sigurni da će igrači koji dođu biti pojačanja, naglasio je Žižović.
S obzirom na i dalje neizvjesnu epidemiološku situaciju, u Zrinjskom su mogli obznaniti tek uvodni dio priprema. Tako se zasad zna samo to da će Mostarci uvodni dio odraditi kod kuće, 28. lipnja će na Kupres, na kojem će trenirati do 4. srpnja i utakmice s Krupom u Tomislavgradu, a onda će pasti odluka što i kako dalje… a bit će donesena u skladu sa epidemiološkim stanjem u zemlji i regiji. A dotad, zapravo cijelo vrijeme priprema, igračima će u ušima odzvanjati uobičajeno visoko postavljeni ciljevi.
– Idemo na duplu krunu i mininalno do 3. pretkola u Europskoj ligi. To se kroz godine uvuklo u klub, sama nas povijest tjera da budemo dobri, da pokušamo vratiti titulu u Mostar, poručio je strateg rekordnog prvaka.

‘Favoriti u prvom kolu EL’

Zrinjski će ovog ljeta opet igrati Europu, petnaesti put u klupskoj povijesti i osmu sezonu zaredom, a počet će neobično kasno – 27. kolovoza. To nam je dala korona, izmijenjen UEFA-in kalendar, ali i sustav od po jedne utakmice po kvalifikacijskom kolu (do play offa), u kojima će ždrijebom biti određeno domaćinstvo. Žižović u skladu s promjenama ima i adekvatan stav: ‘Nezgodno će biti ukoliko izvučemo nekog na strani, ali favoriti smo… Trebali bi biti nositelji u prva dva kola. Imamo imperativ prolaska u prvom kolu, i radi putovanja.

VEZANO

Žižović: Pobjeda u direktnom duelu za Europu puno bi nam značila

urednik

Žižović: Nismo mogli dobiti težeg protivnika

urednik

Žižović se još ne opterećuje Olimpijom

urednik