NOGOMET

Zrinjski: Poticaj za zgusnuti listopad

Zrinjski je u dobrom raspoloženju ušao u reprezentativnu pauzu, a iz nje će takav i izići. Presudnu ulogu odigrala je minimalna prijateljska pobjeda nad Šibenikom, ali i povratak par igrača čija uloga bi u utakmicama nakrcanom listopadu trebala biti velika.

– Odigrali smo dobru utakmicu, podijelili minutažu, što je bilo jako bitno za igrače koji se vraćaju, za rekonvalescente, rekao je šef Plemića Sergej Jakirović nakon onih 1:0 kontra Šibenika Pod Bijelim brijegom.
– Bilo je dobro, rano smo poveli, teren nije olakšao, ali možemo biti zadovoljni, dodao je pa se osvrnuo na ono možda iz najvažnije iz te utakmice, na partije rekonvalescenata i jednog skorašnjeg debitanta u službenim utakmicama.

– Značit će Juranoviću gol nakon osam mjeseci stanke, može poluvrijeme dati ruke, komentirao je strijelca protiv Šibenika, koji je nakon studenog 2021. i visoke pobjede nad Leotarom (6:2) prvi puta zaigrao u srpnju, opet protiv Trebinjaca, da bi nakon toga desetak minuta dobio i protiv Posušja.

Spomenuo je još jednog povratnika, koji utakmice nije igrao od Europe…
– Tičinović se vratio i sigurno da je on naša snaga kad je na nivou.
A nije zaboravio izdvojiti i riječ-dvije o igraču koji je neko vrijeme čekao na papirologiju. – Zubairua, Abija, kako ga mi zovemo, publika je odmah prepoznala, jer je jak na lopti, može igrati pod pritiskom, pokretljiv je.
Generalno je utakmica protiv hrvatskog prvoligaša poslužila svrsi, posebno jer Mostarce, branitelje naslova, čeka još jedan naporan mjesec.  
– Čeka nas devet utakmica u manje od 30 dana, bit će utakmica za sve, poručio je Jakirović, čiji tim se duelima za bodove vraća nadolazećeg  petka Pod Bijelim brijegom, gdje će gostovati Sloboda. S. N.


VEZANO

PL: Za Vasoskog Zrinjski jedna od najvažnijih utakmica

urednik

Zrinjski: Rekordan kraj rekordne 2021. najavio rekordnu 2022.

urednik

Zrinjski: Osam godina europskog kontinuiteta ozbiljno ugroženo

urednik