OSTALI SPORTOVI

Bach: Svi živimo u velikoj neizvjesnosti

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbor (MOO), Thomas Bach, u otvorenom je pismu pod nazivom “Olimpizam i Korona” pozvao olimpijski pokret širom svijeta kako bi pokrenuo sveobuhvatnu raspravu o “izazovima s kojima se suočavamo i mogućnostima koje imamo,” poručivši kako će ova situacija trebati svu našu solidarnost, kreativnost, odlučnost i fleksibilnost.

U otvorenom pismu Bach je pozvao i sve sudionike olimpijskog pokreta na izradu novog kalendara sportskih događaja koji je u potpunosti uništen zbog pandemije koronavirusa i zaustavljanja sporta.

“S globalnom pandemijom COVID-19 svi živimo u velikoj neizvjesnosti. U ovom trenutku, ta nesigurnost je daleko od toga da se smanjuje. Svi tek počinjemo razumijevati dalekosežne posljedice koronavirusne krize širom svijeta. Ono što je sigurno, jest da je ova pandemija bitno utjecala i da će bitno utjecati na sva područja društva, uključujući sve nas u svijetu sporta,” napisao je 66-godišnji Bach.

“Sasvim je jasno da nitko od nas vjerojatno neće moći provesti sve planirane aktivnosti prije krize. Stoga svi trebamo pažljivo pogledati koji su prioriteti i sve ih prilagoditi novoj situaciji. Financijski pritisak također, zahtijeva od nas da se prilagodimo. Ova nova situacija trebat će svu našu solidarnost, kreativnost, odlučnost i fleksibilnost. Svi trebamo činiti žrtve i kompromise. Izvanredne okolnosti zahtijevaju izvanredne mjere”, dodao je predsjednik MOO-a.

Naglasio je kako zajednička radna skupina sa simboličkim nazivom “Evo nas” već radi punom brzinom na vrlo profesionalan način. Utvrdila je prioritete i strategiju upravljanja kako bi odgođene Olimpijske igre u Tokiju bile izvedive i uspješne. Hina

VEZANO

Kolinda nominirana za članicu IO Međunarodnog olimpijskog odbora

urednik