OSTALI SPORTOVI

Biciklizam: SP bi moglo biti prebačeno na Bliski Istok

Svjetsko prvenstvo u biciklizmu moglo bi na jesen, zbog krize s koronavirusom, biti premješteno u jednu od zemalja na Bliskom Istoku, javlja španjolski list “Marca”. Prvenstvo se, prema još uvijek aktualnom rasporedu Međunarodne biciklističke unije (UCI), treba održati u Aigle-Martignyju u Švicarskoj. Organizatori u Švicarskoj sve su samo ne optimistični što se tiče realizacije SP-a. Gregory Devaud, voditelj organizacijskog odbora, rekao je švicarskoj javnoj televiziji RTS da želja za organiziranjem prvenstva postoji, ali ne pod svaku cijenu.

“Moramo biti odlučni, ali istodobno ne smijemo biti tvrdoglavi”, naglasio je Devaud, koji je svjestan da covid-19 može dovesti do otkazivanja SP-a.

“To je jasno. Ovu jesen ili nikad. Prema drugom scenariju, prvenstvo bi se moglo održati 2026. ili 2027. godine”, dodao je organizator prvenstva.

Španjolska “Marca” piše da u slučaju otkazivanja kao zamjena navode se tri zemlje koje bi mogle ugostiti Svjetsko prvenstvo od 20. do 27. rujna, a to su Katar, Oman ili Ujedinjeni Arapski Emirati. UCI ne razmišlja o otkazivanju prvenstva, jer je to glavni izvor prihoda Unije čije je sjedište u Aigleu u Švicarskoj. Prema podacima iz prethodnih godina, kotizacija za prvenstvo iznosi oko 10 milijuna eura. To je, prema pisanju “Marce”, jedan od razloga zašto se razmatraju zemlje na Bliskom istoku. U isto vrijeme, UCI strahuje da bi od nastupa na SP mogli odustati neki od najboljih biciklista koji će se natjecati na Tour de Franceu od 29. kolovoza do 20. rujna.

VEZANO

Enrico della Casa: Puna potpora Europske biciklističke federacije za Bosnu i Hercegovinu

urednik

Košarka: Kvalifikacije za SP počinju u studenom 2021.

urednik

Biciklijadom do najljepših dijelova Hercegovine

urednik