OSTALI SPORTOVI

Boris Becker: Nije pametno održati US Open

Bivši najbolji tenisač svijeta Nijemac Boris Becker (52) upozorio je kako ne bi bilo pametno održati US Open u kolovozu.

“New York je prije samo nekoliko tjedana bio najpogođeniji grad na svijetu. Mislim da nije pametno da se turnir održi u kolovozu,” kazao je Becker u razgovoru za Laureus.com

Teniska legenda i član akademije Laureus upozorio je da je njegov sport u krizi i pozvao upravna tijela da se okupe kako bi pronašli rješenje, objavila je Hina.

“Život kakav znamo se promijenio otkad je došlo do epidemije koronavirusa. Dugo živim u Velikoj Britaniji i to je zastrašujuće. Nikada prije nisam vidio takvu situaciju. Trenutno živimo u teškom svijetu,” kazao je dodavši: “Moramo se zapitati je li tenis dovoljno dobar da zaposli tisuće ljudi. Dok nije započela kriza, odgovor je bio potvrdan, ali siguran sam da se puno manjih turnira koji se nisu mogli održati bori da se financijski vrate i izgubili su puno novca.”

Becker je tijekom karijere osvojio šest Grand Slam naslova pri čemu je tri put (1985, 1986, 1989) osvajao Wimbledon. Ove godine zbog pandemije neće biti turnira u All England Clubu.

“Wimbledon je moje ljeto 35 ili 40 godina. Otkazivanje Wimbledona ostavilo je veliku prazninu”, dodao je.

VEZANO

10 stvari koje niste znali o Dominicu Thiemu, osvajaču US Opena

urednik

US Open: Đoković na dvije pobjede od 21. Grand Slama karijere

urednik