OSTALI SPORTOVI

Dijamantna liga u Londonu čeka bolja vremena

Britanski atletski savez potvrdio je u utorak otkazivanje mitinga Dijamantne lige u Londonu, koji je trebao biti održan 4. i 5. srpnja na londonskom Olimpijskom stadionu.

 – Iznimno smo razočarani što moramo potvrditi otkazivanje jednog od vodećih događaja u svjetskom atletskom kalendaru, ali ispred svega moramo staviti sigurnost svih članova atletske obitelji u ovim nesvakidašnjim vremenima te slijediti vladine upute, izjavila je čelnica britanske atletike Joanna Coates te naglasila kako će neodržavanje mitinga imati značajne financijske posljedice, ne samo za atletiku u Velikoj Britaniji već i za sport u cjelini.

 – Zahvalni smo svim partnerima, od kojih nas neki i dalje podupiru unatoč teškim vremenima, ali imat ćemo značajno manje prihode nakon otkazivanja ovog događaja, što će imati dalekosežne posljedice i za budućnost.

Londonski miting je prvi koji je otkazan, dok je njih devet odgođeno, a organizatori mitinga u Oslu su odlučili organizirati zamjensko natjecanje pod nazivom “Nemoguće igre”. Sasvim je izvjesno da će biti još natjecanja koje neće biti moguće održati u ranije predviđenom terminu.

Prvi sljedeći miting kojem prijeti odgoda ili otkazivanje je onaj u Monte Carlu, predviđen za 10. srpnja. Finale Dijamantne lige trebalo bi biti održano 11. rujna u Zuerichu. J.S.

VEZANO

Usain Bolt prvi put postao otac

urednik

Taplinu ostala suspenzija od četiri godine

urednik

Haile Gebrselassie: Zatvor za doping je način da sportaši shvate

urednik