OSTALI SPORTOVI

Đoković i Ribakina brane titule pobjednika

Danas počinje najveći teniski turnir, 136. po redu Wimbledon, Grand Slam natjecanje na kojem će titule prvaka braniti Novak Đoković (Srbija) i Jelena Ribakina (Kazahstan).

Prema tradiciji, prvi meč na središnjem Wimbledonskom terenu odigrat će branitelj prošlogodišnjeg naslova, Novak Đoković, koji za suparnika u prvom kolu ima Argentinca Pedra Cachina. Program na tom terenu će započeti u 14.30 sati po srednjoeuropskom vremenu.

Đoković je nedavno osvojio rekordni 23. Grand Slam, ali je i dalje gladan trofeja.

 – Najviše se vrednuje koliko si osvojio Grand Slamova i koliko si tjedana bio na vrhu. Naravno da sam motiviran da poradim na oba rekorda, da budem broj 1 i da osvojim što više Grand Slamova. Doduše, sad mi je fokus da osvojim što više Grand Slamova, ne toliko na tom broju 1. Ponosan sam što sam i sretan što sam u poziciji tu gdje jesam, rekao je Novak Đoković.

On je posljednji poraz na Centralnom terenu Wimbledona pretrpio prije 10 godina od Andya Murraya. Đoković je titulu u Londonu osvajao sedam puta, a rekorder je Roger Federer sa osam trofeja.

 – Turnir koji sam sanjao da ću da osvojim, tu sam pričao priču milijun puta. Svaki put kada izađem na centralni teren Wimbledona, razlikuje se osjećaj u odnosu na svaki drugi turnir. Održavaju tu njihovu tradiciju, da se igra na travi, nema reklama, led ekrana, oduprli su se modernizaciji svega, sve je usmjereno tradiciji sporta. To je vjerojatno nešto što doprinosi mojim rezultatima, kazao je Đoković.

Nakon njih će Venus Williams po 24. put zaigrati u All England Clubu, a suparnica joj je Ukrajinka Elina Svitolina. Program će zaključiti Talijan Jannik Sinner i Argentinac Juan Manuel Cerundolo.

U utorak će program na središnjem terenu otvoriti braniteljica naslova, Kazahstanka Jelena Ribakina, čija je suparnica u prvom kolu Amerikanka Shelby Rogers.

Wilander: Đoković je veliki favorit

Sedmostruki Grand Slam prvak Mats Wilander rekao je da je Đoković veliki favorit za osvajanje trofeja. Đoković je ove godine osvojio Australian Open i Roland Garros i juri kalendarski Grand Slam, odnosno osvajanje sva četiri velika turnira u istoj godini.

 – Za mene je Novak Đoković veliki favorit. Mislim da je veliki favorit jer još nisam vidio nekoga tko je čvrst kao Novak s osnovne linije, koji servira dobro kao Novak. Tijekom godina njegov servis se stalno poboljšavao, rekao je Wilander za Eurosport. Er.B.