OSTALI SPORTOVI

ĐOKOVIĆ: Vuku me emocije k sportu, ali i velike ambicije

Novak Đoković i sa 35 godina te problemima sa ozljedom zadnje lože lijeve noge djeluje jako dominantno i u četvrtfinale Australian Opena se plasirao prepustivši Australcu Alexu de Minauru samo pet gemova (bilo je 6:2, 6:1, 6:2).

Odigrao je svoj najbolji meč na turniru i pokazao da se njegova forma podiže kako turnir odmiče.

Na dobrom je putu da se u nedjelju izjednači s Rafaelom Nadalom po ukupnom broju Grand Slam trofeja – 22.

 – Glad uvijek postoji i zbog toga i dalje nastavljam da se bavim tenisom. Da nema te gladi za igrom… Ja sam kao dijete počeo da igram jer mi se igralo. Iz te čiste emocije prema sportu. Jednog dana sam počeo da sanjam da ću biti prvi na svijetu, rekao je Novak Đoković poslije plasmana u četvrtfinale.

Đoković je prvi Grand Slam osvojio 2008. godine, upravo u Melbourneu.

 – I dalje postoji ta iskra, ali postoje i velike ambicije. Nemam problem da to verbaliziram i podijelim sa ljudima. Znam da to mnogima smeta. Smatraju da nedovoljno skromno pristupam tome. Ne znam što je sporno. Svaki igrač iz vrha želi da bude najbolji, da osvoji turnir, poručio je Đoković.

Eventualna titula u Australiji bi mu bila čak deseta u Melbourneu.

 – Želim da osvojim turnir, da napravim povijest za sebe, svoj narod, sport u Srbiji. To je jasno i to me usmjerava u tom pravcu i daje mi jasnoću kako da pristupam treninzima, kako da komuniciram s ljudima kako bismo mogli da dostignemo te visine, izjavio je Novak Đoković.

Danas ga očekuje okršaj s Rusom Andrejom Rubljovim. Dvojac se dosad sastao tri puta, a dva puta je pobijedio Đoković. Prošle godine su igrali dva puta, u Beogradu je slavio Rubljev sa 2:1, dok je u Milanu slavio sa 2:0 igrač iz Srbije.

Ribakina na Azarenku

Za 23-godišnju Moskovljanku, Jelenu Ribakinu, koja igra pod kazahstanskom zastavom, ovo je drugo polufinale na Grand Slam turnirima u karijeri, a prvo u Melbourneu.

 – Iznimno sam zadovoljna što sam prvi put ovdje u polufinalu. Naravno da sam bila nervozna, posebno u zadnjem gemu, ali sam sretna što sam uspjela kontrolirati emocije, izjavila je Ribakina nakon pobjede protiv Jelene Ostapenko.

U polufinalu će igrati protiv Bjeloruskinje Victorije Azarenke.

Korda morao predati

Do svog drugog polufinala na Grand Slam turnirima probio 26-godišnji Karen Hačanov (ATP – 20.), kojemu je 22-godišnji Amerikanac Sebastian Korda (ATP – 31.) predao meč u trenutku kad je bilo 7-6 (5), 6-3, 3-0 za Rusa.

 – Ovo je ozljeda koju sam prvi put osjetio prije dva tjedna u Adelaideu, ali je tada bol prestala. Ovdje sam bio dobro, sve do jednog loše udarenog reterna, kad me ponovno počelo mučiti. Kod nekih forhenda gotovo da nisam mogao držati reket, a bilo mi je nemoguće udariti volej, rekao je Korda. Er.B.