OSTALI SPORTOVI

DŽUDO: Džidić i Faletar prvaci BiH

Na održanom državnom prvenstvu Bosne i Hercegovine za seniore (U23), Borsa je opet završila u samom vrhu državnog natjecanja, te je u ukupnom poretku zauzela 3. mjesto, poslije sarajevske Bosne i Famosa (I. Sarajevo) koji joj je odmakao za bod.

Prvenstvo je održano na Palama, u organizaciji judo kluba Romanija i judo saveza Republike Srpske, a pravo nastupa imali su svi kvalificirani natjecatelji iz 70tak klubova koliko ih i broji JS BiH.

Borsa je iznjedrila nova dva državna prvaka, a ukupno 7 natjecatelja Borse okitilo se odličjima. Korina Džidić je, sa 3 ostvarene pobjede, slavila u kategoriji do 63 kg, te tako potvrdila titulu i juniorske državne prvakinje, dok je Darijan Faletar postao prvak BiH u kategoriji do 100kg. Na putu do zlata Faletar je također upisao 3 pobjede na ovom državnom natjecanju.

Viceprvakinja države postala je Maria Kožul (-52), također ovogodišnja juniorska viceprvakinja, dok su se brončanim odličjima okitili Aljoša Čvoro (-66), Domagoj Pušić (-73), Monika Zadro (-57) i Johanna Klinger (-70).