OSTALI SPORTOVI

Formula 1: Austrijanci postavljaju standard

RED BULL RING, AUSTRIA - JUNE 30: Sebastian Vettel, Ferrari SF90, leads Max Verstappen, Red Bull Racing RB15, Pierre Gasly, Red Bull Racing RB15, Antonio Giovinazzi, Alfa Romeo Racing C38, Kevin Magnussen, Haas VF-19, Sergio Perez, Racing Point RP19, and the remainder of the field at the start during the Austrian GP at Red Bull Ring on June 30, 2019 in Red Bull Ring, Austria. (Photo by Zak Mauger / LAT Images)

Već je izvjesno da će okrnjena sezona Formule 1 5. srpnja startati u Austriji, a iz ove se perspektive čini da je to bila i najbolja moguća startna lokacija. Zašto? Niz je razloga. Kao prvo, poslovično organizirani Austrijanci zasigurno će obaviti dobar posao i tako postaviti standard po pitanju mjera preventive širenja koronavirusa, a predlaže se: zabrana za gledatelje i medije, višestruko testiranje sviju prisutnih na stazi za vrijeme vikenda, striktno izoliranje sviju sa staze od društvene zajednice u Zeltwegu. Uz to, vrlo je važno naglasiti da je vlasnik zdanja momčad Red Bulla koja kao takva već uvelike sa lokalnim vlastima kroji i razrađuje plan za otvaranje sezone. ‘Naravno da će mjere biti drakonske, ali ako je to potrebno da sezona konačno počne, mislim da će Austrija po tom pitanju postaviti standard za utrke koje slijedile’, izjavio je šef momčadi Red Bulla, Christian Horner.
Kako sada stvari stoje, umjesto rekordne 22 utrke, mogli bi vidjeti njih 12 – otkazane su Australija, Monaco i Francuska, sedam utrka je odgođeno. S. N.


VEZANO

Otvorene prijave za Wings for Life World Run 2021

urednik

Prijavite se za najveće svjetsko takmičenje u freestyle nogometu

urednik

Kako se sklapa zvijer od motora? (VIDEO)

urednik