OSTALI SPORTOVI

HUSIĆ: Mali propust me koštao zlata

Bosanskohercegovački taekwondo olimpijac, Nedžad Husić, osvojio je srebrno odličje na III Europskim igrama Krakow Malopolska 2023 u kategoriji do 74 kilograma.

Na putu do medalje Husić je dominirao u borbama protiv predstavnika Bugarske (2:0), Belgije (2:0) i Hrvatske (2:0), dok je u izuzetno napetoj finalnoj borbi zaustavljen od predstavnika Gruzije.

 – Ovo je prva medalja u taekwondou za Bosnu i Hercegovinu na Europskim igrama i prva medalja za bh. tim na Igrama Krakow Malopolska 2023. Sretan sam i ponosan što je baš meni pripala čast da dodijelim srebrno odličje zlatnog sjaja našem Nedžadu. Vjerujemo u njega i nadamo se da će nas obradovati i u Parizu sljedeće godine, rekao je predsjednik Olimpijskog odbora BiH prof. dr Milanko Mučibabić koji je dodijelio medalje najboljima u Krakowu.

Fenomenalnim nastupom i osvajanjem srebrne medalje, mladi olimpijac Husić je još jednom pokazao svjetsku klasu, saopćeno je iz Olimpijskog odbora BiH koji je uputio čestitke Nedžadu Husiću, Taekwondo savezu BiH, treneru Harisu Husiću i prof. dr Safetu Kapi koji se priključio stručnom timu bh. olimpijca.

 – Sigurni smo da je ovo sjajan uvod na putu za Olimpijske igre Pariz 2024, te našem olimpijcu i cijelom timu želimo sportsku sreću u kvalifikacionom periodu, navode iz OOBiH.

Nedžad Husić je stipendista nebudžetskog Olimpijskog odbora BiH, te korisnik Programa+ na kvalifikacijskom putu do Olimpijskih igara Pariz 2024.

 – Zahvaljujem se svima, ali prije svega Olimpijskom odboru BiH koji je svima nama omogućio put na Europske igre. Nažalost u finalu sam izgubio od predstavnika Gruzije, jedan mali propust i pad pozornosti je uzrokovao da izgubim meč, ali osvojio sam drugo mjesto i bila mi je velika čast predstavljati BiH na Europskim igrama. Potrudit ću se da ubuduće ostvarujem još bolje rezultate, izjavio je Nedžad Husić. J.S.