OSTALI SPORTOVI

Ivanišević: Tenis kakav pamtimo nema šanse prije iduće godine

Proslavljeni hrvatski tenisač i budući stanovnik teniske Kuće slavnih Goran Ivanišević izjavio je u razgovoru za Hrvatsku televiziju da bi se tenis mogao vratiti na međunarodnu sportsku scenu tek u proljeće sljedeće godine.

“Što se tiče sportaša najgore je zdrav si, hoćeš se baviti sportom, a ne možeš i pitanje je kad ćeš moći. Ovo je situacija za koju nitko nije bio pripremljen. Nadam se da ćemo svi iz ovoga izaći kao bolji ljudi i pametniji, samo je pitanje kad”, rekao je wimbledonski pobjednik iz 2001. te ponudio mogući scenarij povratka međunarodnih teniskih natjecanja:

“Moja najoptimističnija procjena je proljeće sljedeće godine. Čuo sam da čak razmišljaju o pomicanju Australian Opena za treći mjesec, što je također opcija. Tenis kakav smo pamtili nema šanse da bude prije Roland Garrosa ili Wimbledona sljedeće godine.”

Specifičnost tenisa je putovanje igračica i igrača iz različitih država širom svijeta, što je u ovom trenutku neizvedivo. Stoga u taboru prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, u kojem je Goran Ivanišević jedan od trenera, razmišljaju o pokretanju regionalnih natjecanja kako bi tenisači s ovdašnjih prostora održavali natjecateljsku formu.

“Razmišljali smo u seriji mini-turnira – Srbija, Hrvatska, Slovenija i Bosna i Hercegovina. To bi bio ozbiljan tim igrača. Radi se na tome. Možda će biti nešto ovdje (u Hrvatskoj), tamo (u Srbiji) će biti sigurno. Vidjet ćemo kako će biti s putovanjima, granicama, izolacijama. Nadam se da će tako nešto profunkcionirati u šestom, sedmom mjesecu”, optimističan je Ivanišević.

Zdravlje igrača i svih uključenih uvijek je na prvom mjestu, a Goran je na svoj način odgovorio na bojazan stručnjaka, kad je tenis u pitanju, da bi se virus mogao prenijeti “kihanjem u loptu”.

“Prije svega želim čestitati i zahvaliti ljudima koji rade od 0 do 24. Mi ih slušamo, puno dobrih stvari su rekli i donijeli puno dobrih odluka i na tome im veliko hvala. Neke stvari meni nisu jasne, a pogotovo ova – igram tenis 40 godina, a nikad nisam kihnuo u ‘balun’. Zaraziti se možeš svugdje, ali mislim da nitko neće kihati u teniski balun.”

Kako je cijeli teniski svijet stao, tako se još uvijek ne zna što će biti s Goranovim svečanim ulaskom u Međunarodnu tenisku kuću slavnih. Svečanost u američkom gradu Newportu predviđena je za sredinu srpnja, a Ivanišević i Španjolka Conchita Martinez još uvijek čekaju vijesti o potvrdi održavanja ili odgodi događaja na kojem će se pridružiti teniskim besmrtnicima. Hina

VEZANO

Nadal bi rado preskočio 2020. i pripremao se za 2021.

urednik

PELLA: Lijepo je pomagati, ali to ovako nema smisla

urednik

Treniram i više nego trebam, ali uživam u tome

urednik