DNEVNI OSTALI SPORTOVI

Lana Pudar u stalnom rezultatskom usponu

Još jedno izvrsno natjecanje je iza mlade, šesnaestogodišnje plivačice iz Mostara, Lane Pudar.

Lana je u dvije discipline izborila finale Svjetskog seniorskog prvenstva u Budimpešti, na 100m delfin je bila osma, a na 200m delfin šesta na svijetu. Po prvi put je to uspjelo natjecatelju iz BiH.

Lanin polufinalni rezultat (57.67) je njeno najbolje vrijeme u ovoj godini i njeno treće najbolje vrijeme koje je isplivala u ovoj disciplini. Također, ovo vrijeme je rezultat vrijedan A olimpijske norme.

Ipak svoje najbolje je napravila u disciplini 200m delfin gdje je oborila svoj osobni i državni rekord za dvije sekunde s vremenom 2:07.58 koje je plivala u polufinalu. Šesto mjesto joj je pripalo u finalnoj utrci sa 2:07.85 i to je najbolji bh. rezultat na svjetskim prvenstvima na velikim bazenima.

Kvalitetu rezultata isplivanog na 200m delfin u polufinalu najbolje objašnjavaju činjenice da se radi o A olimpijskoj normi, a zatim i vremenu koje bi na Olimpijskim igrama u Tokiju donijelo peto mjesto.

 – S obzirom da smo na ovo prvenstvo otišli maltene iz punog treninga, nismo ni imali nekih posebnih očekivanja. Tako da su ovi rezultati, u ovoj fazi priprema, zaista odlično postignuće, istakli su iz njenog Kluba vodenih sportova Orka Mostar.

Svoj posljednji nastup na tekućem SP-u u vodenim sportovima Lana Pudar je imala jučer u jutro u disciplini 50m delfin. Zauzela je osmo mjesto u kvalifikacijama sa 27.14, što nije bilo dovoljno za polufinale. Njen osobni rekord u ovoj disciplini je 26.29.

Međutim za nju je u ovom trenutku bitno da se odmori jer joj slijede natjecanja za koja je tempirala formu. Er.B.

Slijede MI u Oranu

Lana Pudar putuje u grad Oran u Alžiru 27. lipnja na Mediteranske igre, a prvi nastup joj je 1. srpnja na 200m delfin. Ona već 4. srpnja leti za Bukurešt na juniorsko Europsko prvenstvo koje joj je glavno natjecanje.

 – Vjerujem da će u Alžiru biti u još boljoj formi jer je još uvijek umorna od teških treninga. Mislim da smo napravili dobar posao, ali vidjet ćemo jer nezahvalno je bilo što prognozirati kad pričamo o ovom nivou rezultata i plivača. Bitno je da je u vrhu i da se uvijek može očekivati da otpliva neki dobar rezultat, rekao je trener i predsjednik Orke, Damir Đedović.