OSTALI SPORTOVI

Todd Martin: Rogera je najveći užitak gledati, Novak igra bolje nego itko

FILE - In this July 19, 2015, file photo, International Tennis Hall of Fame CEO Todd Martin plays in an exhibition doubles match at the Hall of Fame in Newport, R.I. Martin, who calls barely missing out on the chance to represent the U.S. in singles at Atlanta in 1996 "one of my great disappointments," thinks Olympic tennis "needs to do something different to make it look like something different, because it is something different." (AP Photo/Michael Dwyer, File)

U intervjuu za teniski portal tennis365.com. Todd Martin, bivši dvostruki finalist na Grand Slam turnirima i sadašnji izvršni direktor Međunarodne teniske kuće slavnih, Martin se uključio u debatu o “najvećem igraču svih vremena”.

“S estetske strane Rogera je najveći užitak gledati. Ima elegantan servis, kao i retern, elegantan je kad napada i kad se brani… sve što radi izgleda prekrasno”, rekao je Martin za 38-godišnjeg švicarskog maestra, Grand Slam rekordera sa 20 naslova, jednim više od Španjolca Rafaela Nadala.

“Ipak, kad je Novak pravi, kad je pun samopouzdanja, zadovoljan svojim fizičkim stanjem i stvarno koncentriran, nisam vidio nikoga koga je teže pobijediti. On je, po mom mišljenju, igrao tenis bolje nego itko drugi”, istaknuo je Martin koji je kratko vrijeme, u 2009. i 2010., bio dio trenerskog tima sadašnjeg broja 1 svjetskog tenisa, a potom je i argumentirao tu tvrdnju:

“Njegov atletizam nije s ove planete. Njegov retern je mnogo bolji od bilo kojeg drugog. Nitko nije vratio toliko lopti i neutralizirao toliko dobrih servisa. Radeći s njim vidio sam da ima takav mentalitet da ‘ide glavom kroz zid’ kad je koncentriran. To nije uvijek slučaj, ali svjedočili smo dugim razdobljima kad je bio takav i kad ne mora igrati sjajno da bi pobjeđivao. On je takav borac i na tome gradi uspjehe.”

VEZANO

I Borna Ćorić zaražen koronavirusom

urednik

Tomislav Brkić pozitivan na Covid-19

urednik

Đoković potvrdio nastup na US Openu

urednik