DNEVNI NOGOMET SPORT

Otkriveno kada bi se mogao zaigrati nogomet na ‘Otoku’

Britanska vlada, u saradnji s grupom zdravstvenih radnika i predstavnika sportskih organizacija, razmatra mogućnost povratka sportista na takmičarske arene.

Prema pisanju Timesa, 8. juni je prilično realan datum za nastavak engleskog nogometnog prvenstva.

Times piše da će britanska vlada upaliti zeleno svjetlo kada bude osigurano dovoljno testova za novi koronavirus za sve takmičare.

Utakmice će se igrati  samo na stadionima koje je odobrila medicinska služba i ,naravno, bez prisustva gledalaca. U sportskom objektu bit će dopušteno prisustvo najviše 400 osoba, uključujući predstavnike medija koji budu imali  negativanu potvrdu nakon  testiranja na novi koronavirus.

Na određenom broju stadiona, vlasti bi tebalo da izvrše dezinfekciju prostorija i svlačionica, u kojim bi  igrači morali poštivati ​​sigurnosnu udaljenost.

Ako se Premijer liga nastavi 8. juna, trebala bi se završiti 27. jula, a početak sezone 2020./21. ostaje 22. augusta.

Ako  nedostatak testova bude glavni razlog za otkazivanje prvenstva, uprava lige nastojat će da ne koristi primjer  holandskog prvenstva, gdje su već proglasili kraj takmičenja  i poništili sve odigrane utakmice do prekida, piše Times.

U prvenstvu Engleske preostalo je   da se odigraju  92 ​​utakmice  ili devet kola. Vodeći Liverpool ima 25 bodova prednosti nad  Manchester Cityjem, sa utakmicom manje, i na korak je do  osvajanja prve titule od 1990. godine.

VEZANO

Procurio “najgori scenarij” o mogućem broju umrlih od korone u Engleskoj

urednik

Engleska: Vlada želi da se sezona nastavi što prije

urednik

Arheolozi u Engleskoj pronašli 40 drevnih kostura s lubanjama između nogu

urednik