RUKOMET

BAŠIĆ: Dat ćemo maksimum u utrci za Euro

Novi izbornik ženske seniorske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine je Adnan Bašić, aktualni trener ŽRK Krivaja, objavio je RSBiH.

Bašić je bivši rukometaš zavidovićke Krivaje sa kojom je kao trener postao juniorski prvak Bosne i Hercegovine u sezoni 1995/1996. Od aktivne igračke karijere oprostio se 2003. godine nakon čega je preuzeo funkciju trenera seniorske ekipe rukometnog kluba Krivaja iz Zavidovića. Na klupi Krivaje ostao je do 2014. godine, a nakon toga trenirao je RK Konjuh i RK Čelik, s kojim je 2015. godine igrao finale Kupa Bosne i Hercegovine. Klupu ŽRK Krivaja preuzeo je u listopadu 2016. godine i tri puta nastupao u EHF Challenge cupu.

Bašić je prije nekoliko mjeseci stekao zvanje EHF Master coacha, nužno za vođenje seniorskih reprezentacija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

 – Meni je stvarno čast, ponos, obveza, to je vrhunac karijere jednog trenera. Teško je opisati kako se čovjek osjeća, kada je imenovan za izbornika reprezentacije svoje zemlje. Zahvalan sam na ukazanom povjerenju i želim da svojim radom dokažem da sam ovo zaslužio, kaže Bašić za službenu stranicu Rukometnog saveza BiH.

O kvalifikacijskoj skupini naše reprezentacije Bašić ističe:

 – Što se tiče utakmica i same grupe siguran sam da ćemo svi dati svoj maksimum. Neće biti lako, dobili smo vrlo jaku grupu sa Hrvatskom, koja je bila brončana na pretprošlom Euru. U Rumunjskoj je ženski rukomet odavno na velikom nivou. Primjera radi, naše djevojke su na TV-u gledali sjajnu Cristinu Neagu i željele sliku s njom i autogram, a sad će igrati protiv nje. Grčka je selekcija kojoj možemo parirati, upoznali smo je u prethodna dva ciklusa.

Žensku seniorsku rukometnu reprezentaciju Bosne i Hercegovine 11. i 14. listopada očekuju mečevi kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Naš tim se nalazi u grupi sa Rumunjskom, Hrvatskom i Grčkom. Prvi susret naše najbolje rukometašice odigrat će 11. listopada od 16.30 na gostovanju u Mioveniju protiv Rumunjske. Nakon toga, tri dana kasnije u Cazinu će naša selekcija dočekati reprezentaciju Hrvatske. Taj susret igra se u subotu 14. listopada u 20 sati. Naša selekcija okuplja se u Cazinu 8. listopada, a dva dana kasnije (utorak; 10. 10.) putuje u Rumunjsku. R.Š.