RUKOMET

Čelik traži suspenziju odluke o prekidu lige

Rukometni klub Čelik iz Zenice uputio je Rukometnom savezu Federacije Bosne i Hercegovine (RSFBiH) te Rukometnom savezu BiH (RSBiH) žalbu na odluku da se zbog pandemije koronavirusa prekinu Prva rukometna liga FBiH – grupa Sjever i Jug. U zeničkom klubu napominje da je u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever ostalo da se odigra još osam kola te da nije pošteno da se prvak odredi za “zelenim stolom”.

“Predlažemo da se suspendira odluka Upravnog odbora RS FBiH od 21. travnja ove godine o prekidu prvenstva u Prvoj ligi FBiH – grupa Sjever, jer nema nikakvog valjanog razloga da se ne odigra preostalih osam prvenstvenih kola ove lige u toku lipnja ove godine”, stoji u žalbi zeničkog kluba.

Napominju kako se igranjem utakmica u terminima srijeda-subota, od 1. do 30. lipnja ove godine, može završiti prvenstvena sezona. Kao drugu mogućnost predlažu da odigraju zaostalu utakmicu protiv tešanjske Bosne TS, pa bi, u slučaju pobjede, došli na tri boda zaostatka za vodećom Krivajom iz Zavidovića.

Krivaja je do prekida prvenstva imala svih 12 pobjeda i maksimalnih 36 bodova, dok je Čelik, koji je odigrao jednu utakmicu manje, imao omjer od 10 pobjeda i jedan poraz, upravo protiv Krivaje iz Zavidovića. Sa 30 bodova zenički klub najbliži je na tablici Krivaji i jedini je, objektivno, mogao ugroziti u nastojanju da se vrati u Premijer ligu BiH.

VEZANO

Rukomet: Svi Kauboji negativni

urednik

Najbolje bh. rukometašice će se pripremati u Mostaru

urednik

Rukomet: Hrvati počeli pripreme za Egipat

urednik