RUKOMET

Milas će iskustvom pomoći Skaute

Na putu pripreme za novu sezonu u kojoj će braniti titulu prvaka te igrati EHF Europsku ligu kao poseban europski izazov sa sigurnih šest utakmica, rukometaši ljubuškog Izviđača su kao pojačanje u svojim redovima dobili Ivana Milasa.

Radi se o lijevom vanjskom igraču koji je ponikao u redovima Ljubušaka, igrao i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, a u klub se vraća poslije punih deset godina.

Milas je gradio karijeru igrajući za banjalučki Borac, HC Wisla Plock – Poland, HC Baia Mare (Rumunjska), HC Gwardia Opole (Poljska), HC FKSE Oroshaza (Mađarska), HC Rhein Vikings – (Njemačka), HC Al Arabi (Katar).

Sa HC Wisla Plock je igrao u Ligi prvaka, a s reprezentacijom BiH u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. S Borcem je osvojio prvenstvo i Kup BiH, a s HC Baia Mare, također, prvenstvo i Kup Rumunjske.

Ranije je potvrđen dolazak četiri mlada igrača. To su Todor Milisavljević iz Kozarske Dubice, srednji bek koji je 2006. godište, zatim desno krilo Kristijan Katić (Žepče, 2006. godište), srednji bek Amer Šahinović (Goražde, 2004. godište) i pivot Mile Lasić (Zrinjski, 2005. godište). S druge strane klub je napustilo pet rukometaša: Domagoj Alilović, Mladen Bošković, Nikola Primorac Ivan Herceg i Ivan Dedić.

U Izviđaču, kao i ostalim klubovima BiH, zasad nemaju informaciju o startu prvenstva BiH, ali znaju da 17. listopada kreću u natjecanje EHF Europske lige kad će gostovati Dinamu u Bukureštu. Er.B.