DNEVNI RUKOMET

MIRKO ALILOVIĆ: Sve medalje koje smo osvajali tretirane su kao plod poraza, a ne pobjeda

Ljubušak Mirko Alilović je završio reprezentativnu karijeru, ali i dalje je uz reprezentaciju i prati sve što se događa s njom.

Nastup na Europskom prvenstvu i osvajanje srebrnog odličja smatra velikim uspjehom, a nada se kako je to početak žetve medalja hrvatskog rukometa.

Alilović je danas golman mađarskog Pick Szegeda, s kojim je zaključio sezonu jer su Mađari poništili kompletno prvenstvo bez proglašenja prvaka.

 – Sva natjecanja su završena za ovu sezonu. Mislim da je najbitnije da sve prođe, da ostanemo zdravi, a biće još igranja rukometa, kazao je za RTL Alilović.

On je odigrao 164 utakmice za reprezentaciju Hrvatske za koju ne brani već dvije godine. Ipak redovito prati utakmice svojih bivših suigrača koji su osvojili srebro na siječanjskom Europskom prvenstvu u rukometu.

 – Mi smo bili u finalu Eura i to treba gledati kao uspjeh jer smo bili tu poslije deset godina. To ne treba gledati kao neuspjeh kako mnogi to hoće predstaviti. Bio sam dugo u toj reprezentaciji i sve te medalje koje smo donosili su djelovale kao da smo donosili kao plod poraza, a ne pobjeda. Trebamo gledati pozitivno, mislim da je ovo jedan novi početak žetve medalja Hrvatske, smatra Alilović.

Iza njega je velika reprezentativna karijera u kojoj je osvojio četiri medalje sa europskih prvenstava, dvije sa svjetskih i jednu sa Olimpijskih igara.

 – Došao sam u zlatnu generaciju Hrvatske kao klinac sa 22 godine kad su tu bili Ivano Balić, Petar Metličić, Blaženko Lacković, Mirza Džomba… dečki koje sam do jučer gledao na televiziji, a onda odjednom bio s njima u ekipi. To mi je bilo neprocjenjivo vrijedno iskustvo, a predstavljanje svoje zemlje na velikim natjecanjima je nešto najveće što čovjek može doživjeti, zaključio je Mirko Alilović. J.S.