RUKOMET

RSBiH: Moralni i odgovorni bi davno dali ostavke

U periodu kad su na rasporedu završnice domaćih natjecanja, a seniorske reprezentativne akcije dosta daleko jer kvalifikacije za EP počinju tek u listopadu, rad Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine ne djeluje nesređeno, već kao da i ne postoji.

Faktički to tako i jeste jer Savez još nema ID broj, pošto ljudi koji ga vode i dalje nastoje izbjeći obveze koje su ostale od prethodnog rukovodstva, što je također još jedan primjer apsurda svojstvenog za bh. prilike. Dobar dio članova Upravnog odbora podapinje sam sebi, odnosno radu RS-a BiH koji praktički ipak nekako djeluje. Ali u ovoj fazi kad fokus javnosti nije na reprezentaciji, još više na vidjelo izlazi očajno stanje rukometa u BiH.

Funkcionira li išta?

Godišnja skupština nije održana i pitanje je kad će jer se još ne nazire termin, ovih dana su se u RS-u BiH morali pobrinuti da ne budu izbačeni iz svojih prostorija u Sarajevu, nekako je donesena odluka o domaćinstvima Kupa (Ljubuški, Grude) koja se osporava jer je donesena bez dva člana UO koji su dali ostavke, mlađe selekcije se opet ne okupljaju, a nekog konkretnog plana za seniorski A tim u ovom trenutku nema.

Nije poznato ni tko je novi izbornik A tima BiH, niti na koji način će se riješiti pitanje ugovora Ivice Obrvana. Nikakvu informaciju o svemu tome nije moguće naći na zastarjeloj, rogobatnoj web prezentaciji RS-a BiH. Tek po završetku natjecanja krajem svibnja slijede nova natjeravanja oko formata Premijer lige…

Šovinistički istupi

U nizu svih tih problema potpredsjednik Saveza Marinko Umičević u javnosti istupa sa očito šovinističkim stavovima, iznoseći političke stavove dok ga pitaju o rukometu, bez ikakve odgovornosti u odnosu na funkciju koje se prihvatio, bez odgovornosti prema rukometnom sportu, njegovim entuzijastima, rukometašima i omladini.

Bez obzira koja uloga svakog pojedinca involviranog u djelovanje Saveza bila, prema onome kakve rezultate u radu ta institucija ispostavlja u prethodnom periodu, jedina normalna reakcija odgovornog i moralnog čovjeka bila bi ostavka ako već nisu u mogućnosti tako dugo se maknuti sa ovako niskih grana.

Piše: Ersan Bijedić

[email protected]