RUKOMET

Sigurdsson završio igračku karijeru

Jedan od najboljih islandskih rukometaša svih vremena Gudjon Valur Sigurdsson (40) odlučio je okončati karijeru.

“Nakon 25 godina u rukometnim dvoranama i 21 godine u reprezentaciji, odlučio sam prekinuti svoj natjecateljski put”, napisao je Sigurdsson na Instagramu.

Posljednja stanica u karijeri sjajnog islandskog lijevog krila bio je Paris Saint-Germaina, koji je proglašen francuskim prvakom zbog krize uzrokovane pandemijom koronavirusa. Nosio je i dres THW Kiela, Barcelone, Rhein-Neckar Lowena, Gummersbacha, Essena i Akureyria. U dresu Barcelone je osvojio naslov prvaka Europe 2015. godine nakon pobjede protiv Veszprema postigavši šest golova u finalu. S Barcom je bio španjolski prvak 2015. i 2016. godine, dok je u njemačkoj Bundesligi postao prvak 2013. i 2014. s Kielom, a 2017. s Rhein-Neckar Löwenom.

Reprezentativna karijera mu je trajala 21 godinu, a najveći uspjeh je ostvario 2008. godine kada je s Islandom osvojio srebro na OI u Pekingu. Osvojio je i broncu na Europskom prvenstvu 2010. godine. Prije dvije godine je postao svjetski rekorder s najviše postignutih golova u utakmicama reprezentacija. Sigurdsson je tada stigao do brojke od 1.798 golova. U iduće dvije godine tu je broju povećao na 1.857 golova iz 357 utakmica.