RUKOMET

VUJOVIĆ: Gol s 10 metara nek važi kao dva, uvesti VAR i ograničen napad

Trener hrvatskog šampiona Zagreba, legendarni Veselin Vujović zalaže se za radikalne promjene u rukometu kako bi mogao da ostane konkurentan sa najpopularnijim sportovima.

Vujović gotovo svaku priliku koristi da skrene pažnju na brojne probleme i kritikuje rukovodstvo Evropske rukometne federacija, ali, kako kaže, sve u svrhu napretka sporta kome je dao cijeli život.

“Moj konkretan prijedlog je bio da se gol s udaljenosti 10 metara računa kao dva. Tako bi se dala veća prilika ekipama koji stižu zaostatak. Recimo, ‘minus 2’, dva minuta do kraja, krilo trči u kontru i puca s 10 metara. To bi dalo igri dimenziju više i šuterski gledano, a to je ono što rukomet čini lijepim i posebnim,” rekao je Vujović za Sportske Novosti i naveo da napad mora da se ograniči.

“To definitivno mora da se učini. I to na maksimalno 30-35 sekundi, s tim da se ometanje kod izvođenja prekršaja mora kažnjavati novim napadom. S tim će igra biti čistija.”

Vujović se zalaže i za uvođenje video tehnologije.

“Tehnologija je skupa, a mi nismo bogat sport. Nemaju je ni sve fudbalske lige, ali imaju je Liga šampiona i velika takmičenja. Sigurno da bi se s njim mogle smanjiti greške. Ako vidim da je neko stao na crtu, da je dao gol iz prestupa mogao bih zvati ‘čelendž’, pa ako nisam u pravu neka mi ga oduzmu, a ne da me kažnjavaju i viču ‘sjedi dole’ kao da sam balavac, a u pravu sam i samo očekujem da se to poštuje. Sport je sve skuplji, odlučuje i o sudbinama, greške nisu šala jer mogu da te unište,” rekao je Vujović.

VEZANO

Veselin Vujović: Znao sam da će EHF donijeti neku glupu odluku

urednik