BIH DNEVNI

BiH dobila 99 novih graničnih policajaca

U zgradi Granične policije BiH u Sarajevu upriličeno je potpisivanje rješenja o činovanju desete klase kadeta te policijske agencije.

Osnovna obuka desete generacije kadeta trajala je od 7. 10. 2019. godine do 30. 4. 2020. godine, a školovanje je uspješno okončalo 99 kadeta Granične policije BiH. Za najboljeg među kadetima proglašen je Miloš Bojanić s prosjekom 5.0

S obzirom na pandemije covid-19, ceremonija nije upriličena pred ministrom sigurnosti BiH, no ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić upriličio je potpisivanje rješenja o činovanju, rješenja o raspoređivanju i ugovora o radu.

Galić je tom prigodom istaknuo kako je u trenutku brojnih izazova s kojima se susreće Granična policija BiH, ovo važno kadrovsko pojačanje za tu policijsku agenciju.

“Ne dvojim u vašu odlučnost i predanost da prihvatite sve profesionalne izazove. Ponosno nosite policijsku odoru i budite uzor u svojoj obitelji i cijeloj zajednici. Vaša profesija veoma je značajna i zahtjevna, a od vas se očekuje da permanentno radite na svom stručnom i profesionalnom usavršavanju, zakonito i dosljedno, ne praveći nikakve razlike prema bilo kome. Odabrali ste pravi, ali trnovit put kojim ćete ići tijekom svog profesionalnog rada. Budite ustrajni i ponosno obranite titulu koju nosite”, poručio je Galić mladim kolegama.

Oni su primljeni na probni rad od 12 mjeseci u kojem će obavljati poslove granične kontrole i nadzora graničnog pojasa.

To je prva generacija kadeta koja je školovana po nastavnom planu i programu osnovne obuke usklađene sa standardima Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu FRONTEX, priopćeno je iz Granične policije BiH.

VEZANO

Galić: Sve više migranta iz Srbije pokušava ilegalno ući u BiH

urednik

BiH i HRVATSKA: Otvorena granica za teretna vozila

urednik

GALIĆ: Granica ‘šuplja’ kao švicarski sir, Dedić: Podnesi ostavku

urednik