BIH

BiH uzima kredit od 10 milijuna eura za nove tramvaje

Kako su priopćili iz Ministarstva financija i trezora, Bevanda se zahvalio Naessl i istaknuo kako ga raduje što pružaju pomoć Bosni i Hercegovini u svim važnim projektima.

“Ovim projektom bit će završena nabava novih tramvaja što će pomoći razvoju infrastrukture javnog prijevoza u Sarajevu i efikasnosti usluga. Krajnji korisnik kredita je Županija Sarajevo, a projekt će implementirati županijsko ministarstvo prometa”, naglasio je Bevanda.

Istaknuto je da su ovim projektom obuhvaćeni i prioritetni izazovi zaštite okoliša, kroz promociju korištenja javnog prijevoza.

“Iznos zajma je 10 milijuna eura, rok otplate zajma 15 godina uključujući tri godine grace perioda na otplatu glavnice”, napomenuo je ministar Bevanda.

Ovaj projekt treći je u nizu koji se odnosi na poboljšanje javnog prijevoza u Sarajevu.

Za dva projekta već su potpisani ugovori s EBRD-om i to prvi za nabavu novih električnih trolejbusa u iznosu od 15 milijuna eura i drugi za remont tramvajske pruge vrijedan 20 milijuna eura.

Ugovor o zajmu potpisan je korespodentno, bez uobičajenih ceremonija, zbog mjera koje su poduzete u sprječavanju koronavirusa, priopćili su iz Ministarstva financija i trezora Bosne i Hercegovine.