BIH

Borenović: Dodik jeste antieuropski političar

Istina je da je Milorad Dodik antieuropski političar koji ne želi vladavinu prava, slobodne javne medije i fer izbore i koji će sve učiniti da zaustavi dolazak evropskih vrijednosti i standarda u RS i BiH – ponovio je danas predsjednik Partije demokratskog progresa (PDP) Branislav Borenović.

Ne vjeruje u Dodikove izjave o europskoj perspektivi.

– Dodik je najobičniji lažnjak i varalica koji ponekad loše glumi da zagovara evropske perspektive, a zapravo mrzi EU kao mjesto u kojem postoje pravila, red, normalne plate, penzije, zakoni jednaki za sve – kazao je Borenović.

U pisanoj izjavi negira Dodikove navode da ga je spomenuo prilikom video konferencije lidera Europske narodne partije – Zapadnog Balkana.

-Iako ga nisam spomenuo tokom video – konferecencije EPP-Zapadni Balkan, ovo mislim o njegovim političkim stavovima, što sam javno rekao više puta, posebno nakon njegovog antievropskog brutalnog napada prije dvadesetak dana uoči dobijanja pomoći EU – dodao je Borenović.

Pozvao je Dodika da se ne krije iz RS.

-Dodik neka prestane da se kukavički krije iza Republike Srpske, jer je on nije stvarao, nego je od nje uzimao, uzurpirao je, umanjivao i slabio – tvrdi predsjednik PDP-a.

Lider SNSD-a Milorad Dodik jučer je rekao da je predsjednik PDP-a Branislav Borenović među “ljudima koji žele da kleveću RS”.

-Bio je skup narodnih partija Evrope i jedina pamet Borenovića je bila da kleveće Milorada Dodika i RS, da smo protiv evropske orijentacije… Nisam čovjek kao on, jer nisam spreman da zbog neke evropske priče kažem – pa, nije važno ima li RS-a – naveo je.

Dodik je dodao da ne prihvata europske integracije gdje bi se gubio promil snage RS.

VEZANO

Dogovoreno održavanje foruma o suradnji između BiH i Srbije

urednik

Dodik tvrdi da nije dobio poziv SIPA-e

urednik

Govedarica: Dodik ucijenjen da pravi ustupke svojim mentorima

urednik