BIH

Damir Arnaut: Stranke SNSD, SDA, HDZ i DF izglasale su najnemoralniji budžet u povijesti svog nečasnog vladanja

Povodom činjenice da je danas Parlament BiH podigao plate političarima za 500 KM, reagirao je Damir Arnaut, zastupnik Naše stranke.

“SDA-HDZ-SNSD-DF-Željko Komšić usvojili su Budžet kojim se plate dižu za 100 miliona, naknade 11 miliona, putni troškovi 3,6 miliona, telefoni milion. Plate se političarima dižu za 500 KM mjesečno, a vojnicima i policajcima 80 KM mjesečno. Ovo je najnemoralniji budžet u povijesti njihovog nečasnog vladanja koje će završiti ove godine.

To je sve što treba bilo ko znati o trenutnoj vladajućoj kasti. Već su se počeli pravdati u maniru Fadila Novalića: Nismo mi sebi podigli plate za 500 KM zbog sebe, već da bi vojsci i policiji mogli dići za 80 KM. Nije im, naravno, bilo prihvatljivo da paralelno sa Budžetom u proceduru dostave izmjene koeficijenata za političare, što sam u više navrata predlagao.  Da ne govorimo koliko se moglo pomoći ranjivim kategorijama da su putni troškovi smanjeni, a ne povećani za 3,6 miliona maraka. No, u tom slučaju Izetbegović, Čović, Krišto i svite savjetničke ne bi mogli trošiti po 6.000 KM za dvadesetak minuta VIP salona po bjelosvjetskim aerodromima.

Ove stranke su ugasile moral u Institucijama Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da ih građani iz njih na izborima protjeraju.” 

VEZANO

A ŠTA ĆEMO S IZBORIMA? Na dnevnom redu sjednice VM okvirni budžet institucija BiH za 2022-2024.

urednik