BIH

Danas se nastavlja potraga za mladićem koji se utopio u Mostarskom jezeru

MOSTAR, 21. srpnja (FENA) - U Mostarskom jezeru u utorak navečer utopio se 28-godišnji mladić iz Mostara, a danas se nastavlja potraga za njegovim tijelom. (Foto FENA/Ivan Rozic)

Savez gorskih službi spašavanja u Bosni i Hercegovini pokrenuo je jučer potragu za S.H. (28) koji je nestao sinoć u 19 sati skočivši u vodu sa splava na Mostarskom jezeru, izvijestili su u srijedu iz tog saveza. 

U potragu za nestalim mladićem pod vodom angažirana je Interventna spasilačka služba (ISS) Mostar koja je danas od 9,30 do 15,30 sati sa svojim ronilačkim timovima pretraživala Mostarsko jezero.

S obzirom na to da očevici nisu mogli precizno locirati mjesto nestanka, područje potrage je šire od očekivanog te će se potraga pod vodom nastaviti i danas u jutarnjim satima, a potražnim timovima ISS-a Mostar pridružit će se ronilački tim Federalne uprave policije i Federalne uprave civilne zaštite.

Kako se navodi u izvješću, u današnjoj akciji koju je vodio Zoran Vlaho iz ISS Mostar bilo je angažirano osam ronilaca, a očekuje se da će ih sutra biti 20.