BIH

‘Dani Mediterana’ u Neumu od 5. do 7. kolovoza

‘Dani Mediterana’ sajamska su manifestacija u sklopu ‘Neumskog ljeta 2022’, koja okuplja brojne domaće i strane izlagače koji će od 5. do 7. kolovoza svoje proizvode predstaviti neumskoj publici i turistima. Ove godine će biti peta godina održavanja sajma, koji polako prerasta u tradiciju Neuma. Organizator je Općina Neum uz potporu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko-neretvanske županije. ‘Svake godine ponuda sajma je veća i raznovrsnija, te sve privlačnija, kako izlagačima, tako i posjetiteljima ovog sajma.

Izlagači dolaze iz Crne Gore, Hrvatske, BiH, a njihova raznolikost garantira i raznovrsniju i bogatiju ponudu na štandovima, što privlači veliki broj ljudi’, priopćeno je iz Općine Neum. Ponuda se sastoji od hercegovačkog pršuta, maslina i vina kao glavnih simbola Hercegovine, mediteranske kulture poput smokve, grožđa, šipka i njihovih prerađevina, rakija, sir, med, ljekovito bilje, rukotvorine i drugo.

Ove godinu Dani Mediterana održavat će se na novoj lokaciji, takozvanim ‘Poštarima’, a svečano otvaranje održat će se u petak, 5. kolovoza, s početkom u 20 sati. Osim brojnih izlagača i njihovih proizvoda, posjetitelje na sajmu svakog dana očekuje i bogat glazbeno-zabavni sadržaj