BIH DNEVNI

Dodik im baci lopticu da se igraju?

Ministar unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragan Lukač izjavio je danas da u RS nema prisluškivanja nikoga, a naročito ne narodnih poslanika.

Dodaje da je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik „vodi političku igru“ s poslanicima Nebojšom Vukanovićem i Draškom Stanivukovićem, kada je rekao da zna “šta pričaju poslanici opozicije”.

-Možemo da vratimo snimak i da vidimo da je to samo jedna politička igra, koju Dodik vodi s pojedinim poslanicima, koje ne shvata ozbiljno, pa se s njima igra. Baci im lopticu, a onda oni vrte, gledaju, ima li kakvih ćoškova – ustvrdio je Lukač.

Lukač je rekao da se jutros mnogi utrkuju ko će prije podnijeti prijavu protiv Dodika, a da je to već uradio Milan Tubin, poslanik SDS-a, te da se po jednom predmetu ne može voditi više sudskih postupaka.

Ministar unutrašnjih poslova RS-a kaže da ništa nije sakriveno od javnosti te da sve može da provjeri i nezavisni skupštinski odbor.

-Odgovorno tvrdim da nema nikakvog prisluškivanja, naročito narodnih poslanika, a ni bilo koga drugog u RS ko se ne bavi kriminalom i ko nije eventualno potencijalni terorista i ko može da ugrozi RS. Samo u skladu sa sudskim odlukama se vrše određene mjere – rekao je Lukač novinarima u Banjoj Luci.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je sinoć na sjednici Narodne skupštine izveo preformans, a ne ozbiljne tvrdnje o prisluškivanju.

“Naravno da je to bio dio odnosa u samoj Skupštini. I onaj koji prisluškuje to ne oglašava i ne saopštava javno. To je ono što bi oni u opoziciji nazvali performans, ili što bi se u običnom narodu nazvalo zezanje”, rekao je Dodik.

VEZANO

Borenović podnio prijavu protiv Dodika

urednik

“LEGITIMNE” LAŽI “AUTENTIČNIH” PREDSTAVNIKA: HDZ, SNSD i SDA imaju svoje ‘nehrvate’, ‘nesrbe’ i ‘nebošnjake’

urednik

SDA: Dodikove ucjene nedopustivo miješanje u rad Suda BiH

urednik