BIH

EPBiH odbila prijedlog rudara, Sindikat prozvao Komšića za Andeliju

SARAJEVO, 23. novembra (FENA) - Ispred zgrade Vlade Federacije BiH, protesti rudara rudnika u FBiH. (Foto FENA/Hazim Aljović)

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH poziva predsjednika Demokratske fronte BiH gospodina Željka Komšića da pojasni radnicima u Rudnicima uglja u FBiH i građanima FBiH zašto nije moguća smjena Generalnog direktora JP “Elektroprivreda BiH“ d.d.-Sarajevo.

Samostalni sindikat radnika rudnika Federacije BiH poziva članove porodica radnika u Rudnicima uglja u Federaciji BiH i građane gradova u kojima egzistiraju Rudnici uglja u Federaciji BiH da danas ispred ulaznih kapija u Rudnicima uglja u Federaciji BiH i Upravnih zgrada Rudnika uglja „Kreka“ u Tuzli i RMU „Kakanj“ u Kaknju od 18,00 – 19,00 sati kroz spontati skup pruže podršku radnicima u Rudnicima uglja u Federaciji BiH, navodi se u saopćenju Samostalnog sindikata radnika rudnika Federacije BiH.

Rukovodstvo “Elektroprivrede BiH” ne prihvata prijedlog sporazuma kojeg je Samostalni sindikat radnika rudnika uglja u FBiH usaglasio sa Ministarstvom industrije i energetike, kazao je za “Avaz” predsjednik Sindikata Sinan Husić. 

On dodaje da će zbog toga proizvodnja u svim rudnicima u sastavu koncerna i dalje biti obustavljena.